Cercetătorii au ajuns la o concluzie uimitoare. Studiul făcut de Harrison’s Fund s-a bazat pe un test simplu. Se pare că oamenii ar dona mai degrabă bani pentru căței aflați în suferință, decât unor semeni de ai lor cu probleme asemănătoare.
Campania numită „Ai da cinci lire să îl salvezi pe Harrison de la o moarte lentă și dureroasă” a dus la o concluzie uimitoare. Un câine purtând acest lume a primit mai mulți bani ca omul Harrison, scrie Independent.co.uk, citat de evz.ro.
Ideea este susținută de un alt studiu care arată că oamenii sunt mai empatici cu prietenii canini bătuți în comparație cu semenii lor care trec prin aceleași drame.
Copiii și animalele arată un nivel similar de empatie, dar adulții tind să fie mai zgârciți cu sentimentele lor. „Oamenii sunt mai sensibili atunci când vine vorba de un animal sau un copil rănit sau cu probleme”, subliniază studiul.  Cei care au făcut studiul spun că acest lucru se întâmplă datorită fapului că animalele sunt capabile să ofere dragoste necondiționată mult mai natural ca un individ.