Un stat interzice vânzarea cărnii de câine. Uite ce au făcut gurmanzii pentru o ”friptură”

Statul Nagaland , India, interzice comercializarea și vânzarea cărnii de câine și au oprit importul și comercializarea câinilor ca sursă de carne pentru consumul populației, scrie The Guardian.

Măsura a fost luată în urma apelului unui politician local. Maneka Gandhi a fost susținut de peste 125.000 de oameni care au scris guvernului de stat, cerând interzicerea comerțului cu carne de câine.

O organizație care luptă pentru drepturile animalelor, Humane Society International, a declarat că: „Acesta este un pas important în oprirea cruzimii și a comerțul cu carne de câine din India”.

Organizația spune că, anual, aproximativ 30.000 de câini sunt vânduți doar în statul Nagaland. Activiștii au povestit că aceste animalele sunt capturate ilegal de pe stradă sau sunt furate din casele și curțile stăpânilor, apoi sunt omorâte în bătaie.

„Este o decizie foarte importantă. Activismul și social media au un impact enorm asupra factorilor de decizie. Felicitări și mulțumesc tuturor”, a spus Abu Metha, un consilier local, care a salutat această decizie.