Un sport extrem preferat de multe animale. Află povestea primului câine care a sărit cu parașuta

Când era student, francezul André-Jacques Garnerin a fost primul om care a sărit cu paraşuta, însă pentru siguranța sa, prima dată şi-a aruncat câinele.

Pe 22 octombrie 1797, francezul André-Jacques Garnerin a efectuat în premieră mondială o săritură cu paraşuta dintr-un balon. Iar în luna ianuarie a anului 1797, primul bărbat implicat în zborul primelor baloane cu aer cald a efectuat primele experiente, la Paris. Cea finală constând în lansarea cu paraşuta a câinelui său, care a avut o aterizare fără probleme, ajungând cu bine pe pământ.

Primul salt cu paraşuta a avut loc în Parcul Monceau din Paris, de la o înălţime de 900 de metri.

Saltul cu parașuta a devenit, în timp, un sport extrem pentru cei mai curajoși oameni, dar nu numai, ci și pentru cele mai curajoase animale de companie.

Un sport extrem preferat de multe animale. Află povestea primului câine care a sărit cu parașuta

Ne place să ne ducem animalele de companie peste tot, dar știați că acest sport tentant este efectuat și de animale? Așa este, pisicile și câinii deopotrivă au făcut salturi cu parașuta în timp ce au fost fixați în siguranță de proprietarii lor și, se pare, că le place!

Jamie se numără printre câinii care au devenit adevărați împătimiți ai zborului, mai ales că de fiecare dată aterizat în siguranță pe pământ.

O altă dovadă este câinele din imaginea de mai jos, unde acesta își însoțește stăpânul într-un salt recomandat celor mai curajoase persoane.

„Este cel mai tare parașutist. Am făcut un ham special pentru el și ne-am hotărât sa-l ducem într-o călătorie, sa vedem cum merge. Este ca un parașutist care sare pentru prima oară”, a declarat stapanul lui Otis.

Și Riley, un Dachshund de patru ani, din San Francisco, SUA, a schimbat complet imaginea rasei după ce a efectuat un salt cu parașuta. De la aproape 4.000 de metri, cățelul a plonjat din avion fară niciun fel de problemă, scrie Elite Daily.