De 14506 Vizualizari

Un specialist enumeră ȘASE OBICEIURI CIUDATE alte câinilor! Motivele sunt clare

“Buna, eu sunt Foxy si am aproape 2 ani. Am fost independenta de mica si am locuit singura in ansamblul rezidential "Campului". Intre timp mi-am dat seama ca imi plac copiii si cum pe aici nu am gasit nici unul, am zis sa aplic la "Programul Prima Casa pentru Catei”. Cei la care stau in chirie pot garanta pentru mine, imi place sa ma joc si stau la pupat. Stii pe cineva care poate sa imi acorde credit?"

De ce nu le place câinilor să facă baie?

Un specialist enumeră șase OBICEIURI CIUDATE alte câinilor!

Iubitorii de animale au observat cu siguranță obiceiurile greu de explicat ale patrupezilor săi. Te-ai întrebat de ce le place multor câini să mănânce fecale, să doarmă încolăciți sau să își facă bucăți jucăriile. Toate aceste obiceiuri au însă o explicație banală, potrivit  LittleThings.com.

De ce mănâncă fecale?

Acesta ar putea fi un obicei strămoșesc și se manifestă în special atunci când o femelă are pui. Aceasta tinde să mănânce fecalele cățeilor ei pentru a le ascunde urmele. În sălbăticie, acestea puteau fi ușor detectate de alți prădători, puii fiind vulnerabili în fața lor. O altă explicație ar fi că unii câini simt nevoia unor enzime și nutrienți pe care în mod instinctiv știu că îi găsesc în materiile fecale.

De ce dorm încolăciți? Este un alt obicei moștenit de la strămoșii lor lupi.

Lupii obișnuiau să caute și să sape îndelung printre frunze până își făceau un culcuș rotund în care dormeau încolăciți. Așadar, pentru câini aceasta este pur și simplu o poziție perfectă, iar vara îi ajută să se răcorească.

 De ce au nasul umed? Pentru că le stimulează simțul mirosului.

Câinii au mereu nasul umed și rece, iar acest lucru le stimulează simțul mirosului care după cum știm, este deosebit de dezvoltat. mai mult, câinilor le place să își curețe periodic nasul lingându-l. Când transpiră, ei secretă multă umezeală prin intermediul nasului ajutându-i să își răcorească întregul corp.

De ce își strică jucăriile? Un obicei instinctiv

Modul este clar. Specialiștii spun că acest mod, în care mușcă și agită jucăria cu maxilarele puternice până o dezmembrează, ține de felul în care își capturează și ucid prada.

De ce nu le place să facă baie? Simplu. Pentru că îi face să se simtă neconfortabil.

Deși nu este universal valabil, multor câini nu le place să fie îmbăiați. Sunetul dușului și apa care îi învăluie atunci când li se face baie îi poate face să se simtă total neconfortabil și chiar încolțiți.

 De ce devin agresivi când văd alți câini? Câinii devin agresivi unii cu alții atunci când își apără teritoriul sau atunci când aceștia sunt de același sex. De asemenea, câinii devin agresivi unii cu alții atunci când se tem, când își apără teritoriul sau au o problemă medicală.

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X