De 1323 Vizualizari

Un somn mai bun, daca e alaturi de animale!

Persoanele care permit animalelor lor de companie sa doarma alaturi de ele in acelasi pat beneficiaza de un somn mai bun si se simt, de asemenea, „mai aparate si mai in siguranta” pe timpul noptii, potrivit unui studiu realizat recent in Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk.

somn1

Rezultatele studiului au fost obtinute pe baza raspunsurilor oferite de pacientii care au beneficiat de consultatii la Center for Sleep Medicine din cadrul Mayo Clinic din Scottsdale, Arizona.

Cercetatorii americani au descoperit faptul ca 56% dintre participantii la studiu dorm alaturi de pisicile sau cainii lor.

somn2

Insa, doar 20% au spus ca au fost treziti in mijlocul noptii de prietenii lor necuvantatori, iar 41% dintre respondenti considera ca prezenta animalelor lor de companie in paturile lor ii ajuta sa se simta mai protejati si sa doarma mai bine.

somn3

Pe de alta parte, un alt studiu, publicat la inceputul acestui an, a dezvaluit faptul ca animalele de companie pot sa transmita stapanilor lor o serie de afectiuni, precum tuberculoza, conjunctivita felina si toxiinfectii alimentare.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X