Sari la conținut
Home » Un pui de veveriță a fost adoptat. Nu o să îți vină să crezi de către cine

Un pui de veveriță a fost adoptat. Nu o să îți vină să crezi de către cine

Un pui de veveriță a fost „adoptat” după ce a fost separat de mama sa. Puiul de veveriță este acum îngrijită la Centrul național de salvare a animalelor sălbatice al Scottish SPCA din Clackmannanshire.

Un pui de veveriță a fost adoptat de o găină

Un pui de veveriță care a fost „adoptat” de o găină după ce a fost separat de mama și este acum îngrijit la un centru de salvare a animalelor sălbatice.

Pui de veverita adoptat de o gaina
Pui de veverita adoptat de o gaina

Societatea scoțiană pentru prevenirea cruzimii față de animale (Scottish Society for Prevention of Cruelty to Animals – SPCA) a fost chemată în ajutor după ce tânăra veveriță roșie, cunoscută sub numele de „Kit”, a fost văzută dormind sub o găină timp de mai multe zile la o fermă din Tayport, în Fife.

Ofițerul de salvare a animalelor, Beth Galbraith, a declarat:

„Am primit un apel de la un membru al publicului care a anunțat că o veveriță a intrat în cotețul lor de găini și a dormit sub o găină timp de mai multe zile”.

„Micul pui de veveriță fusese probabil separat de mama sa și căutase căldură și confort de la găină.”

Se pare că găina nu era deloc agitată de noua „achiziție”.” S-au împrietenit imediat și putem vorbi de dragoste la prima vedere.

Puiul de veveriță este acum bine îngrijit

Veverița este acum îngrijită la Centrul național de salvare a animalelor sălbatice al Scottish SPCA din Clackmannanshire.

veveriță se află în grija organizației caritabile pentru bunăstarea animalelor
Puiul de veveriță se află în grija organizației caritabile pentru bunăstarea animalelor Sursa foto: Scottish SPCA

Doamna Galbraith a adăugat:

„Puiul de veveriță era foarte slab și deshidratat, așa că se află acum în grija spitalului nostru pentru animale sălbatice, care îl va crește până când va fi suficient de sănătos și de mare pentru a fi eliberat înapoi în sălbăticie.

Aceasta a fost o salvare foarte neobișnuită, dar și foarte drăguță.”

Veverița adoptată de găină este o întâmplare inedită. Organizația fost asaltată de un „aflux de pisici” care ajung în centrele de ajutoare pentru animale din Scoția.

Organizația caritabilă pentru bunăstarea animalelor spune că a înregistrat un „aflux” de pisici care au ajuns la centrele sale, cu 465 (58%) mai multe decât anul trecut. De asemenea, a observat o creștere a creșterii pisicilor cu un nivel scăzut de bunăstare – similar cu creșterea numărului de căței identificați cu un nivel scăzut de bunăstare.

 

Organizația caută cu disperare stăpâni pentru aceste pisici.