467 Vizualizari

Un pui de panda gigant s-a nascut la o gradina zoologica din Belgia

Un panda gigant a dat nastere unui pui intr-o gradina zoologica belgiana, eveniment rar pentru o specie considerata pe cale de disparitie care numara mai putin de 2.000 de exemplare la nivel mondial, informeaza agentia Reuters, preluata de Agerpres.

Parcul Pairi Daiza a declarat intr-un comunicat ca puiul s-a nascut noaptea, mama sa fiind ursoaica Hao Hao in varsta de sase ani, iar tatal fiind ursul Hui Xing.

Purtatorul de cuvant al parcului zoologic a refuzat sa precizeze sexul sau numele noului-nascut, mentionand ca vor fi facute alte declaratii mai tarziu.

Gradina zoologica a publicat o fotografie a puiului roz, orb, fara blana, de doar cativa centimetri lungime, tinut in falcile mamei sale.

Organizatia mondiala World Wide Fund for Nature (WWF) a mentionat intr-un studiu ca, in 2014 existau la nivel mondial 1.864 de ursi panda gigant care traiau in salbaticie, cifra aproape dublandu-se fata de numarul exemplarelor de la sfarsitul anilor 1970 si crescand cu 17% in ultimul deceniu datorita preocuparilor pentru salvarea acestei specii.

Ca parte a eforturilor de salvare a speciilor care au fost lovite din plin de uzurparea habitatelor de catre oameni in zonele muntoase unde au supravietuit cu o dieta bazata aproape in intregime pe bambus, peste 300 de ursi panda traiesc acum in gradini zoologice, mai ales in China.

Este de notorietate lupta cercetatorilor pentru reproducerea ursilor panda in captivitate, in ultimii ani crescand numarul nasterilor datorita tehnicilor de reproducere artificiala si unei mai bune cunoasteri a nevoilor acestor animale.

Parcul Pairi Daiza a mentionat ca Belgia a devenit a treia tara europeana in care are loc cu succes reproducerea in captivitate a ursilor panda, dupa Austria si Spania. Cea mai recenta nastere din Europa a unui urs panda avusese loc la Madrid, in urma cu trei ani, aminteste Reuters.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X