De 350 Vizualizari

Un pui de ligru venit pe lume la o Zoo din Rusia

sursa foto - http://www.leparisien.fr

Cu Tsar, numarul ligrilor a ajuns la 21 in intreaga lume...

Un pui de ligru, născut în urma încrucișării dintre un leu și o tigroaică, s-a născut la o grădină zoologică itinerantă din regiunea Rostov-pe-Don, din sudul Rusiei, a anunțat directorul acesteia, Erik Airapetian.

Botezat Tsar, ligrul s-a născut în urmă cu două luni în urma împerecherii dintre o tigroaică a micii grădini zoologice, pe nume Princesse, și leul Caesar, informează AFP, preluată de Agerpres. Cei doi părinți ”trăiesc de mult timp unul lângă altul și se cunoșteau bine”, a explicat reprezentantul grădinii zoologice.

Ligrii sunt animale extrem de rare, iar șansele lor de a se naște în mediul sălbatic sunt aproape nule ținând cont de faptul că tigrii trăiesc în Asia, iar habitatul natural al leilor este Africa. ”În prezent există doar douăzeci de ligri în lume”, a precizat Aďrapetian.

Având blana bej caracteristică leilor, dar și dungi moștenite de la mama sa, micuțul ligru este hrănit cu lapte de la o capră a grădinii zoologice.

Deocamdată, Tsar nu are decât greutatea unei pisici mari, însă ligrii adulți sunt întotdeauna mai mari și mai grei decât părinții lor, a explicat Airapetian. Astfel, un exemplar matur poate cântări peste 400 de kilograme, în condițiile în care greutatea maximă a unui tigru este de aproximativ 300 de kilograme, iar cea a unui leu de 250 de kilograme.

În Statele Unite, ligrul Hercules, care cântărește 418 de kilograme și măsoară 3,33 metri, este înregistrat oficial în Cartea Recordurilor drept cea mai mare felină din lume.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X