346 Vizualizari

Un pui de babuin tropical s-a nascut la mare altitudine pe platoul tibetan

Prima maimuta babuin din specia hamadryas nascuta pe platoul Qinghai din Tibet este in stare buna de sanatate traind intr-o gradina zoologica din Xining, capitala provinciei Qinghai din nord-vestul Chinei, informeaza agentia de presa Xinhua.

„Cresterea cu succes a primului pui de babuin de pe platoul Qinghai din Tibet va fi o incurajare pentru introducerea si reproducerea primatelor tropicale si subtropicale in zonele de mare altitudine, unde temperaturile joase si lipsa de oxigen reprezinta o mare provocare pentru reproducerea lor”, a declarat Qi Xinzhang, director adjunct al gradinii zoologice de pe platoul Qinghai din Tibet.

Babuinul de sex masculin s-a nascut pe acest platou la inceputul anului 2016, parintii sai fiind doi adulti mutati acolo dintr-o locatie obisnuita situata la mica altitudine. Puiul de babuin este acum capabil sa-si caute hrana pe cont propriu. Specialistii gradinii zoologice ii organizeaza acum activitati pentru a-i dezvolta gustul, vederea si adaptabilitatea la mediu.

Babuinii din specia hamadryas traiesc, de obicei, in Peninsula Arabica si in zonele tropicale si subtropicale din Africa.

Babuinul, care se afla pe lista rosie a speciilor amenintate elaborata de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (International Union for Conservation of Nature, IUCN), apartine clasei primatelor inferioare si are o durata de viata de 15 pana la 20 de ani, mentioneaza agentia Xinhua.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X