Sari la conținut
Home » Un primar blănos în Alaska? Pisica nu a crescut taxele și impozitele

Un primar blănos în Alaska? Pisica nu a crescut taxele și impozitele

Primar blănos

Un primar blănos în Alaska? Primarul Stubbs, pisica din orașul Talkeetna, Alaska, a condus comunitatea timp de 18 ani. Această pisică de culoare portocalie, numită Ciot datorită lipsei coada, a devenit primar onorific și simbolic al orașului.

Ciot și-a început „cariera politică” când era doar un pui, găsit într-o cutie de carton în fața magazinului principal din Talkeetna.

Un primar blănos în Alaska?

Oamenii au decis să o includă pe lista candidaților la primărie în 1998, fiind nemulțumiți de opțiunile umane disponibile. Cu toate acestea, Talkeetna nu are un primar cu atribuții executive, iar Ciot a devenit o figură reprezentativă a comunității.

Ciot nu a avut un impact direct asupra politicii sau fiscalității orașului, dar a fost prezentă în activitățile cotidiene, vizitând clădirile din oraș și implicându-se în evenimentele locale.

De asemenea, pisica a fost cunoscută pentru obiceiul de a gusta băuturile alcoolice, în special margarita și vinul, în timpul programului său, într-un mod simpatic și caracteristic felului său de a fi.

Carieră politică timp de 18 ani

Ciot, având o carieră politică impresionantă în orașul Talkeetna, a fost chiar propusă ca candidat în cursa pentru Senatul Statelor Unite din partea Alaskăi. Cu toate acestea, nu a reușit să câștige alegerile.

Pe parcursul celor 18 ani în care a fost la conducerea orașului, Ciot a avut un impact profund asupra comunității și a fost iubită de toată lumea. Ea nu a impus reguli stricte și a fost admirată pentru simplitatea ei.

Chiar și în ciuda unei tentative de asasinat în 2013, când a fost atacată de un câine care i-a perforat plămânul, Ciot a supraviețuit și a continuat să conducă orașul pentru încă patru ani. Se pare că este un adevărat supraviețuitor. Ea a adus bucurie și unicitate în viața locuitorilor din Talkeetna până la moartea sa în iulie 2017, care a întristat cetățenii, conform clickpentrufemei.ro.