De 469 Vizualizari

Un piton a călătorit pe aripa unui avion în zbor

Pasagerii unui zbor al companiei australiene Qantas care călătorea pe ruta Australia-Papua Noua Guinee au fost şocaţi să vadă un şarpe imens călătorind clandestin pe aripa avionului, relatează AFP şi Reuters.

Reptila lungă de trei metri a fost reperată doar când s-a ajuns la o altitudine de croazieră de pasagerii din spatele avionului care asigura legătura dintre Cairns şi Port Moresby.

Animalul, probabil un piton, cel mai lung şarpe din Australia, „era încă pe avion la sosirea în Port Moresby, însă a decedat între timp”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Qantas.

Călătorul clandestin se pare că s-ar fi strecurat pe aeronavă din tufişurile sau mangrovele care înconjoară aeroportul din Cairns, aflat în zona tropicală. Şarpele reuşise să găsească un adăpost pe aripa aparatului, însă coada sa bătea în vânt, condamnându-l la moarte prin hipotermie, potrivit unui martor.

Qantas a precizat că nu a mai întâlnit niciodată un caz similar, dând asigurări însă că prezenţa şarpelui nu a avut niciun impact asupra operării în siguranţă a avionului.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X