Sari la conținut
Home » Un pește cu dinți? De ce are dinți ca de om?

Un pește cu dinți? De ce are dinți ca de om?

Un pește cu dinți?

Un pește cu dinți? Un pește cu dinți umani este, fără îndoială, un fenomen neobișnuit. Însă să facem cunoștință cu Peștele Cap de Oaie, sau Sheepshead Fish, un rezident obișnuit al coastei Atlanticului cu o dietă destul de variată și crocantă.

Pescarii de pe debarcaderul Jennette din Carolina de Nord au avut o surpriză săptămâna trecută, pe 4 august, când au tras la mal ceva cu totul neașteptat.

Un pește cu dinți?

Un pește cu dinți care amintește de dinții umani. Acest pește, cunoscut și sub numele de Peștele Cap de Oaie, este o specie comună de-a lungul coastei atlantice, de la New York până în Brazilia, și a fost numit Sheepshead Bay, Brooklyn.

Peștele Cap de Oaie are un aspect distinct, cu dungi întunecate care îi acoperă corpul gri. Asemănându-se cu o salopetă de închisoare, conform Departamentului de Resurse Naturale din Maryland. Această specie se hrănește cu o varietate de stridii, scoici, crustacee și chiar cu porțiuni de materie vegetală.

Dinții peștelui Cap de Oaie sunt remarcabili. Un exemplar adult va avea, în mod obișnuit, trei rânduri de molari în maxilarul superior și două rânduri în maxilarul inferior.

Acești dinți sunt adaptați pentru a sparge cochiliile prăzii, cum ar fi crustaceele și moluștele. De asemenea, incisivii (dinții din față) ai acestui pește sunt acoperiți cu smalț.

Ceea ce îi conferă o asemănare surprinzătoare cu dinții umani, conform Scientific American.

Managerul colecțiilor pentru ihtiologie de la Academia de Științe din California

Interesant este că acești dinți se dezvoltă pe parcursul vieții peștilor. Adaptându-se la trecerea de la o dietă predominantă de animale cu corpuri moi la o dietă bogată în crustacee mai târziu în viață.

Cu toate acestea, în ciuda aspectului lor neobișnuit, Peștele Cap de Oaie nu reprezintă, în general, o amenințare pentru oameni. Potrivit lui David Catania.

Managerul colecțiilor pentru ihtiologie de la Academia de Științe din California. Acești pești nu sunt periculoși pentru oameni decât dacă sunt hărțuiți.

El a subliniat că manipularea lor după capturare poate crea riscul de a fi mușcat sau înțepat de spinii ascuțiți ai aripilor dorsale.

În concluzie, nu ar trebui să existe temeri nejustificate atunci când înotăm în apele populate de acești pești. Deoarece nu prezintă în mod normal o amenințare directă pentru oameni.

Resursele naturale și biodiversitatea continuă să ne surprindă și să ne ofere exemple fascinante ale diversității vieții marine, conform evz.ro.

Etichete: