Un OBICEI DISTRACTIV al câinilor le scurtează viața. Puțin știu care este marele pericolSuntem siguri că și tu ai găsit casa plină de hârtii atunci când ți-ai lăsat câinele singur acasă. Dacă nu ști ce să faci în această situație, specialiști ne dau sfaturi.Despre acest aspect, veterinarii citați de vetstreet.com spun că doar unele rase de câini sunt predispuse să rupă hârtiile pe care le găsesc prin casă. Astfel, năzdrăvani se pare că sunt boxerii, câinii din rasa golden retriever, cairn terrier și bichon maltez. Ei spun că înghițirea bucăților de hârtie le poate cauza câinilor probleme digestive sau chiar blocaje intestinale.

Ce vrea câinele de fapt?

Câinii se distrează foarte tare atunci când rup hârtiile în bucățele, când rostogolesc sulul de hârtie igienică pe jos sau când îl trag de pe suport. Iar alții se bucură de senzația de a rupe diverse obiecte cu dinții, plăcere similară cu cea dată de sfâșierea prăzii în sălbăticie. Alți se apucă să rupă reviste sau alte hârtii prin casă. De ce? Pentru că sunt plictisiți, stresați sau anxioși.

Ce faci în această situație?

Evită să-i lași la vedere reviste, ziare sau caiete și pune-i la dispoziție jucării speciale pentru ros sau unele în care să îi ascunzi recompense. Astfel, câinele își va consuma timpul și energia încercând să ajungă la gustosul aliment.Dacă ți-a plăcut acest articol, dă un LIKE la pagina de Facebook AnimalZoo