Sari la conținut
Home » Un nou tip de escrocherie face ravagii pe internet! Iubitorii de animale sunt disperați

Un nou tip de escrocherie face ravagii pe internet! Iubitorii de animale sunt disperați

Un nou tip de escrocherie face ravagii pe internet!  Un român s-a aliat cu un spaniol și acum sunt judecați pentru că au profitat de naivitatea unor persoane în căutare de animale de companie.

Poliția spaniolă a descoperit o nouă escrocherie pusă la cale de un român și un spaniol. Cei doi au fost arestați și acuzați de 35 de infracțiuni de fraudă și alte două de uzurpare de stare civilă. Escrocii ofereau câini de vânzare pe internet, fără ca vânzarea să se materializeze, după ce victimele trimiteau banii, potrivit 20minutos.es.

Ancheta a fost demarată luna trecută, după ce un iubitor de animale a depus o plângere la poliție pentru o înșelătorie, după ce a plătit 250 de euro pentru a cumpăra un câine printr-o cunoscută pagină de internet.

Odată efectuată plata, presupusul vânzător a încercat să încaseze o a doua plată, de încă 250 de euro, scuzându-se că nu a primit suma convenită.

Având în vedere refuzul cumpărătorului de a efectua cea de-a doua plată, presupusul vânzător i-a trimis o fotografie cu un act de identitate, pentru a-i insufla încredere victimei. Cu toate acestea, victima nu a primit niciodată câinele.

În acest fel, escrocii ar fi obținut în mod fraudulos mai mult de 2.000 de euro, deoarece vânzările nu s-au materializat niciodată.

În cele din urmă, organele competente au ajuns la identitatea reală a celor doi presupuși escroci; un bărbat spaniol de 20 de ani și un român de 21 de ani, ambii stabiliți în orașul Aranda de Duero (Burgos), unde au fost reținuți.

Aceștia sunt acuzați de un număr de opt infracțiuni de fraudă și două de uzurpare a stării civile, presupuse săvârșite în 2020, și alte presupuse 27 de infracțiuni minore de fraudă comise într-un an.