Sari la conținut
Home » Un nou caz de tatuare a unei pisici a provocat indignare în spațiul public! Cum se apără vedeta

Un nou caz de tatuare a unei pisici a provocat indignare în spațiul public! Cum se apără vedeta

  • de

Un nou caz de tatuare a unei pisici a provocat indignare în spațiul public! Cum se apără vedeta.

Un model de fitness din Ucraina și-a tatuat pisica Sfinx!

Elena Iwanickaya, un model de fitness din Ucraina, a stârnit o serie de reproșuri în spațiul public după ce a postat poze cu pisica sa recent tatuată.

Iubitorii de animale i-au reproșat că a abuzat de animalul ei companie. În ciuda valului de critici, modelul continuă să posteze fotografii cu felina pe rețeaua de socializare.

Tatuarea unui animal pare absolut un gest inutil și crud, deoarece pisicile sunt obligate să se așeze cu forța sub acul stăpânului, împotriva voinței lor. Nu este normal să faci aceste lucruri pe un animal de companie, doar pentru a strânge like-uri pe rețelele sociale.

Vedeta s-a apărat spunând că Yasha nu a simțit nicio durere și s-a comportat normal după ce ședința s-a încheiat:

„Viața acestei pisici este mai bună decât a ta. Nu a fost castrat și nu va fi niciodată, pentru că asta înseamnă cruzimea adevărată. Medicul veterinar ne-a însoțit la ședința de tatuat, așa că totul a fost sub control”, a explicat tânăra într-o postare pe social media.

Comentariile nu au întârziat să apară:

„Să abuzezi de animale nu este ceva cu care să te mândrești. Dacă vrei un tatuaj, fă-l pe pielea ta, nu pe pisica ta”, a fost unul dintre mesajele transmise de fani.

Elizabeth Skorynina, şefa unui centru de reabilitare dedicat animalelor, dezaprobă acţiunile vedetei de pe Instagram, argumentând:

„Orice persoană care şi-a făcut un tatuaj vă poate spune că a trecut printr-un proces dureros, iar pentru animale e chiar mai rău. Pisicile Sfinx au o piele extrem de sensibilă şi orice iritare le provoacă disconfort şi durere. Dacă tatuatorul foloseşte anumite relaxante musculare precum xylazine, viaţa animalului este în pericol, pentru că decuplează toate funcţiile motorii, dar creierul continuă să funcţioneze în mod normal, aşa că animalul simte absolut tot. În plus, orice anestezie este periculoasă, mai ales dacă este folosită mai mult de o dată pe an”, a fost comunicatul unei specialiste în domeniu.