Sari la conținut
Home » Un necaz nu vine niciodată singur! Incident grav la ZOO Timișoara

Un necaz nu vine niciodată singur! Incident grav la ZOO Timișoara

Un necaz nu vine niciodată singur! Grădina Zoologică din Timișoara se confruntă cu un incident înfiorător. Șase canguri au fost uciși de câinii comunitari. Cine este vinovat?

Legat de acest caz grav, Marius Marinescu, Președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului a menționat, în exclusivitate pentru DC News, că nu câinii comunitari sunt vinovați pentru uciderea animalelor sălbatice, ci angajații.  Acest lucru înseamnă neglijență în serviciu și se sancționează cu închisoare de până la trei ani de zile.

„În primul rând, vina este împărțită, pe de o parte administratorii de la grădina zoologică erau obligați să securizeze zona în care stau aceste animale sălbatice, vorbim de canguri și nu numai, și vorbim de neglijență în serviciu care se sancționează cu închisoare de până la trei ani de zile, pe de o parte conform Codului Penal și de cruzime asupra animalelor care se sancționează cu închisoare de până la un an de zile.

Pe de altă parte, sunt de vină și autoritățile locale fiindcă nu există câini ai nimănui, câinii de pe domeniul public, câinii despre care vorbim că au comis acest incident sunt ai consiliului local, conform legii de protecție a animalelor. Deci, primăria era obligată să adune toți câinii de pe domeniul public să îi ducă într-un adăpost. E nevoie ca imediat poliția să declanșeze o anchetă, sub aceste aspecte animalele nu au nicio vină. De vină sunt oamenii pentru incidentele în care sunt implicate animalele.”

Este nevoie neapărat să se demareze o anchetă a Poliției

„Mai mult, Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului, federație din care fac parte și sunt președinte fondator și autor al legii de protecție al animalelor, are un proces cu primăria și cu Danyflor, societatea care are contract cu primăria pentru a gestiona câinii comunitari. Avem proces pentru că această firmă este o firmă de casă a autorităților locale și nu are dreptul să gestioneze câinii comunitari deoarece este un SRL. Primăria avea dreptul să încheie un contract doar cu un ONG de specialitate, nu cu o societate comercială care face afaceri. Avem un proces pe rol.

De asemenea, Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului a sesizat Poliția. Aceștia sunt obligați să ia măsuri urgente în anchetare problemei.

Uite că se adeverește că tot ce am spus noi, inclusiv acțiunea noastră în instanță este justifictă. Este nevoie neapărat să se demareze o anchetă a Poliției, să îi tragă la răspundere pe administratorii de la Grădina Zoologică și din primăria din Timișoara. Trebuie anchetați penal și unii, și alții.“