De 430 Vizualizari

Un militar a scris o carte in onoarea cainelui alaturi de care a dezamorsat bombe, in Afganistan

Sergentul Dave Heyhoe l-a intalnit pe Treo in 2005 cand a devenit instructorul lui. In 2008, dupa multe ore de antrenament, cei doi au lucrat impreuna, iar treaba lor, facuta perfect, a reusit, sa salveze vietile a mii de oameni nevinovati care puteau oricand sa fie aruncati in aer. Iar efortul si daruirea cainelui nu au ramas nerasplatite. Treo a fost, potrivit sokant.ro,  medaliat de armata din Marea Britanie pentru serviciile aduse, iar numele lui a fost inscris pentru totdeauna in cartea care cuprinde animalele care si-au pus viata in pericol pentru a salva oamenii.

treo2

Atunci cand sergentul Dave Heyhoe s-a retras din armata, Treo a fost retras odata cu el. Iar iubirea fata de prietenul canin l-a facut pe fostul militar sa scrie o carte despre patrupedul erou: „E vorba de Treo: Viata si razboiul alaturi de cel mai curajos caine”. In octombrie 2015, Treo a murit, la 14 ani, iar sergentul a fost devastat de durere. A vrut sa aiba mereu ceva aproape de sufletul lui, care sa-i aminteasca de prietenul patruped. Asa ca, Dave Heyhoe si-a tatuat pe umar urma labutei lui Treo si o poezie dedicata acestuia.

Un singur comentariu

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X