De 1141 Vizualizari

Un milion de oameni, pentru eliberarea „celui mai trist urs polar din lume”

sursa foto - http://www.i4u.com

Un milion de persoane au cerut eliberarea ursului polar Pizza, inchis intr-un centru comercial din Canton (sudul Chinei). Din cauza stresului, ursul are grave probleme de sanatate mentala, spun aparatorii drepturilor animalelor, relateaza, potrivit Agerpres, EFE.

In total 50 de organizatii chineze au cerut, in scris, autoritatilor din Canton sa dea dovada de compasiune fata de bietul animal, supranumit „cel mai trist urs polar din lume” si au prezentat un milion de semnaturi ale oamenilor din intreaga lume pentru a sustine aceasta cauza.

La o conferinta de presa comuna organziata la Beijing, reprezentantii celor 50 de organizatii au aratat imagini ale centrului comercial care ofera ca atractie pentru vizitatori mai multe animale inchise in custi: precum acest urs polar, o vulpe sau o morsa.

In clipul video, postat de Humane Society International (HSI), se poate vedea cum Pizza se invarte prin spatiul minuscul in care este inchis, balansandu-si capul neincetat, sau lipindu-l de micile zabrele – singurul contact cu exteriorul – in timp ce copiii bat in geam pentru a-i atrage atentia, iar adultii ii fac poze.

Potrivit profesorului Alastair Macmillan, expert in medicina veterinara al HSI, comportamentul lui Pizza exprimă „frustrare si indispozitie” si avertizeaza ca, in asemenea conditii starea sa mentala s-ar putea agrava.

Deocamdata, centrul comercial a refuzat sa dea declaratii pe aceasta tema, in conditiile in care astfel de atractii comerciale au inceput sa se deschida si in alte mall-uri din China.

4 Comentarii

  1. freedom for animals!!!!!

  2. trebuie eliberat ca altfel moare de foame si de tristete

  3. achim alexandra spune:

    Este de neacceptat o asemenea atitudine fata de o fiinta vie. Respectati tot ce a creat natura si Dumnezeu.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X