De 2915 Vizualizari

Un medic veterinar susține că a găsit ”7 REGULI DE AUR pentru cățelul tău”

Un medic veterinar susține că a găsit câteva reguli de aur pentru cățelul tău. Oamenii care vor un câine de companie trebuie să respecte câteva reguli de bun simţ, dar şi câteva legi, atunci când ies cu animalele pe stradă.

Din punct de vedere al educaţiei, Dr. Laurențiu Ispas, un veterinar român, a adunat câteva idei din experiența sa legat acest aspect și le-a divulgat pe blogul său personal:

”Niciodată pe stradă, pe trotuar sau în zone cu trafic intens câinele nu va fi lăsat liber! Riscului unui accident de maşină este foarte foarte ridicat în zilele noastre.

Niciodată câinele nu va fi lăsat să mănânce ceea ce găsește prin iarbă sau pe jos prin parc.

Niciodată nu vom folosi mai mult de un cuvînt scurt şi mereu acelaşi pentru o comandă dată câinelui. Altfel, acesta nu va mai înţelege nimic.

Niciodată nu vom bate un pui de câine dacă nu ne ascultă la primele comenzi. Se folosesc alte atenţionări, în funcţie de rasă şi caracterul câinelui.

Niciodată nu vom lasă câinele liber şi nesupravegheat în afară casei noastre.

Niciodată nu vom lasă câinele singur închis în maşină. Vara, dar şi iarnă, moartea poate surveni în doar câteva minute datorită temperaturii extreme.

Niciodată nu vom lasă hrană la discreţie câinelui nostru, ci numai apă proaspătă”, explică specialistul.

Sursă foto: arhivă

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X