De 572 Vizualizari

Un leu nu se mai desparte de „paturica” lui…

In iunie 2014, Vicky Keahey a salvat un pui de leu, care, mai tarziu a fost botezat Lambert. Acesta era un leut pricajit, slab si arata mai mult ca un catel decat ca un leu. A fost luat de la o familie care nu si-l mai dorea, si dus de Keahey la azilul In-Sync Exotics.

„Proprietarii anteriori l-au procurat ilegal, drept animal de companie pentru copiii lor”, a declarat pentru Bored Panda, Angela Culver, directorul serviciului de presa de la In-Sync Exotics.

„Copiii au vrut un Simba dupa ce au vazut desenul animat „The Lion King”. Dupa o perioada scurta de timp, familia a decis insa ca nu-l va putea sa-l tina, asa ca am fost contactati si intrebati daca il putem prelua. Fapt pe care, desigur, l-am facut cu placere”, a mai spus Angela Culver.

Potrivit lui Keahey, proprietarii anteriori spuneau ca puiul de leu dormea intr-un pat cu bunicul familiei.

„Asa ca, i-am dat o patura, pe care, cand a intrat in incinta azilului a gasit-o intr-un colt din valierul sau. S-a ghemuit pe ea si a adormit instant. De atunci, intotdeauna ii punem cate o patura”, a declarat Vicky Keahey.

Numai ca, acum, Lambert, care adora „paturicile”, are 2 ani. Si traieste tot in grija lui Keahey, deoarece nu ar fi putut supravietui in salbaticie.

„Are 650 de metri patrati de spatiu personal, care include o pestera acoperita, o zona pentru umbra si protectie de intemperii si un loc de joaca la soare”, a spus Culver.

„El este la fel ca orice alt leu în varsta de 2 ani, Lambert este activ şi jucăuş. Ştii asta când stai cu el”, a adăugat Culver.

Sursa foto: Bored Panda

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X