De 3215 Vizualizari

Un elev și-a pus CÂINELE să OMOARE o pisică. Cazul l-a lăsat mască pe purtătorul de cuvânt IPJ Bihor: „Nu am mai avut astfel de cazuri…”

Un elev de la un liceu de prestigiu din Bihor și-a pus câinele să omoare o pisică. A înregistrat totul, iar cazul a fost preluat de IPJ Bihor.

Jurnaliștii de la cotidianul Evenimentul Zilei au luat legătura cu purtătorul de cuvânt IPJ Bihor pentru a face lumină în acest caz șocant. În urma anchetei, se va stabili dacă elevul a comis sau nu o infracțiune.

Evz: Ați mai avut astfel de cazuri până acum?

Purtător de cuvânt IPJ Bihor: Nu am mai avut astfel de cazuri. Polițiștii din cadrul IPJ Bihor s-au autosesizat în cazul elevului care și-a pus câinele să omoare o pisică și fac verificări.

Evz: Ce riscă oamenii care își pun câinii să atace oameni sau animale?

Purtător de cuvânt IPJ Bihor: Astfel de fapte ar putea fi considerate infracțiuni. Citiți legea 205/2014 privind protecția animalelor, dar și OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi. În urma anchetei, se va stabili dacă elevul a comis sau nu o infracțiune.

Evz: Cum ar trebui să fie ținuți câinii în locurile publice?

Purtător de cuvânt IPJ Bihor: Stăpânii trebuie să respecte prevederile legale în funcție de rasă și agresivitatea lor. Dacă face parte din rasele considerate de lege agresive trebuie să-l declare la Poliție și să-l țină în lesă, cu botniță.

Tags:

, ,

Un singur comentariu

  1. Daca se sta si se asteapta sa se stabileasca daca a comis sau nu o infractiune, atunci nu se rezolva nimic si ,se considera ca Romania nu se aliniaza la respectarea drepturilor animalelor. Pe vremuri existau scoli de corectie sau inchisori pentru minori. Ar trebui exmatriculat si inchis intr=o institutie de reeducare.Rusine parintilor acestui”animal”!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X