Un elev de la un liceu de prestigiu din Bihor și-a pus câinele să omoare o pisică. A înregistrat totul, iar cazul a fost preluat de IPJ Bihor.

Jurnaliștii de la cotidianul Evenimentul Zilei au luat legătura cu purtătorul de cuvânt IPJ Bihor pentru a face lumină în acest caz șocant. În urma anchetei, se va stabili dacă elevul a comis sau nu o infracțiune.

Evz: Ați mai avut astfel de cazuri până acum?

Citește și:

Purtător de cuvânt IPJ Bihor: Nu am mai avut astfel de cazuri. Polițiștii din cadrul IPJ Bihor s-au autosesizat în cazul elevului care și-a pus câinele să omoare o pisică și fac verificări.

Evz: Ce riscă oamenii care își pun câinii să atace oameni sau animale?

Purtător de cuvânt IPJ Bihor: Astfel de fapte ar putea fi considerate infracțiuni. Citiți legea 205/2014 privind protecția animalelor, dar și OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi. În urma anchetei, se va stabili dacă elevul a comis sau nu o infracțiune.

Citește și:

Evz: Cum ar trebui să fie ținuți câinii în locurile publice?

Purtător de cuvânt IPJ Bihor: Stăpânii trebuie să respecte prevederile legale în funcție de rasă și agresivitatea lor. Dacă face parte din rasele considerate de lege agresive trebuie să-l declare la Poliție și să-l țină în lesă, cu botniță.

Setari cookie