Sari la conținut
Home » Un elev și-a pus CÂINELE să OMOARE o pisică. Cazul l-a lăsat mască pe purtătorul de cuvânt IPJ Bihor: „Nu am mai avut astfel de cazuri…”

Un elev și-a pus CÂINELE să OMOARE o pisică. Cazul l-a lăsat mască pe purtătorul de cuvânt IPJ Bihor: „Nu am mai avut astfel de cazuri…”

Un elev de la un liceu de prestigiu din Bihor și-a pus câinele să omoare o pisică. A înregistrat totul, iar cazul a fost preluat de IPJ Bihor.Jurnaliștii de la cotidianul Evenimentul Zilei au luat legătura cu purtătorul de cuvânt IPJ Bihor pentru a face lumină în acest caz șocant. În urma anchetei, se va stabili dacă elevul a comis sau nu o infracțiune.Evz: Ați mai avut astfel de cazuri până acum?Purtător de cuvânt IPJ Bihor: Nu am mai avut astfel de cazuri. Polițiștii din cadrul IPJ Bihor s-au autosesizat în cazul elevului care și-a pus câinele să omoare o pisică și fac verificări.Evz: Ce riscă oamenii care își pun câinii să atace oameni sau animale?Purtător de cuvânt IPJ Bihor: Astfel de fapte ar putea fi considerate infracțiuni. Citiți legea 205/2014 privind protecția animalelor, dar și OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi. În urma anchetei, se va stabili dacă elevul a comis sau nu o infracțiune.Evz: Cum ar trebui să fie ținuți câinii în locurile publice?Purtător de cuvânt IPJ Bihor: Stăpânii trebuie să respecte prevederile legale în funcție de rasă și agresivitatea lor. Dacă face parte din rasele considerate de lege agresive trebuie să-l declare la Poliție și să-l țină în lesă, cu botniță.

Etichete: