De 439 Vizualizari

Un dresor a invatat trei caini sa piloteze avionul

Un dresor de caini din Noua Zeelanda a reusit sa invete sa piloteze avionul trei patrupezi inclusi intr-un program special, conceput pentru realizarea documentarului „Dogs Might Fly” (Cainii ar putea sa zboare – n.r).

Potrivit adevarul.ro, catelul Reggie a fost primul care a prins din zbor cum sa piloteze un avion si l-a mentinut pe traiectorie timp de 15 minute, dupa cum a povestit zoologul si expertul in comportamentul animalelor Mark Vette.

Cainii au invatat sa piloteze in simulatorul de zbor, cu ajutorul semnalelor luminoase si abia dupa aceea s-au urcat la mansa unui avion. Astfel, lumina albastra le indica sa faca la stanga, cea rosie la dreapta si cea alba le semnala sa mentina avionul in linie dreapta. „Este nevoie de mult antrenament si de munca pentru a pune bazele unei astfel de colaborari. Este insa uimitor ca, pe masura ce zburam mai mult, cu atat cainii deveneau mai intuitivi”, a povestit antrenorul Mark Vette. Acesta a reusit cu ceva timp in urma sa invete un caine cum sa conduca un automobil, conform news.com.au.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X