Într-o ţară în care compasiunea faţă de animale a devenit o opţiune şi poate chiar un defect în societate, oamenii din Craiova au dat dovadă de mărinime pentru un biet cal, pe care o familie de rromi l-a lăsat în zăpadă să moară. Bietul animal nu s-a mai putut ridica de jos de durere, iar şatra l-a lăsat pe caldarâm ca pe un gunoi. A suferit crunt până când a fost găsit de nişte oameni cu suflet mare care au alertat toate autorităţile pentru a ajuta animalul aflat în agonie.Ziariştii de la Gazeta de Sud au prezentat poze cu calul şi au făcut apeluri către toţi craiovenii care puteau interveni.cal 2La apelurile disperate au răspuns doi tineri, doi medici care au străbătut ieri distanţa Giurgiu-Craiova, cu un cabinet mobil, pentru a salva calul.Din nefericire, pentru bietul cal nu au existat soluţii în Craiova, nu s-a găsit nici un adăpost în care animalul să fie dus pentru a fi tratat. Video: 

Ca şi în accidentul aviatic din Apuseni, tot oamenii de rând au fost salvatori!

„O mână de oameni şi-a petrecut noaptea de marţi spre miercuri în frig, lângă calul aflat în suferinţă. Le-au oferit protecţie, având în vedere faptul că zona este la periferia Craiovei, poliţişti locali şi poliţişti de la Secţia 5. Voluntarii i-au adus calului hrană, i-au dat apă, l-au acoperit cu pături, au aşezat în jurul lui fân şi au aşteptat dimineaţa şi sosirea medicului veterinar. În urma examenului medical făcut, reiese faptul că animalul are aproximativ 16 ani şi o stare gravă. Este epuizat, are leziuni decubitale din cauza faptului că a zăcut direct pe pământ şi s-a zbătut din cauza durerilor”, au titrat jurnaliştii craioveni.

Cei doi medici fără de care acest cal nu ar fi supravietuit au intervenit cat au putut de bine in aceasta situatie, dar din lipsa unui spatiu de tratament pentru animal, cabalinul a fost trimis spre Bucuresti.“Până la ora 20.00 (n.r. MIERCURI, 12 FEBRUARIE), reprezentanţii poliţiei nu luaseră nici o măsură împotriva stăpânului animalului, care nu a ezitat să vină, în stare de ebrietate, să ofere „sfaturi“ de cum trebuie preluat animalul…”, a conchis jurnalista care s-a aflat la faţa locului.