Sari la conținut
Home » Un adăpost improvizat pentru animale a fost desființat! Peste 150 de suflete au fost salvate din Constanța

Un adăpost improvizat pentru animale a fost desființat! Peste 150 de suflete au fost salvate din Constanța

  • de
Un adăpost improvizat pentru animale a fost desființat! Peste 150 de suflete au fost salvate din Constanța.
Condițiile improprii au dus la o adevărată intervenție a polițiștilor!
Mai mult de 150 de animale de companie, câini și pisici, au fost salvate dintr-un adăpost improvizat din județul Constanța. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au desfăşurat o percheziţie domiciliară joi, în comuna Amzacea.
“În cadrul acţiunii, medicii veterinari au evaluat starea de sănătate a animalelor, rezultând faptul că acestea sunt ţinute în condiţii improprii”, se arată în comunicat.
Toate animalele au fost ridicate și urmează să fie prezentate unor medici veterinari, pentru a le putea fi evaluată starea de sănătate.
Un adăpost improvizat pentru animale

Proiectul înființării Poliției Animalelor prevede că animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol.

De asemenea, polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare ca să acționeze pentru salvarea unui animal, iar „acțiunile polițiștilor, inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor.”

În plus, animalele maltratate vor fi cazate în adăposturile publice pentru a fi tratate, apoi vor fi date spre adopție.

Poliția Animalelor va avea atribuții inclusiv în ceea ce privește animalele sălbatice și va fi în subordinea Poliției Române.