Ultima armă în lupta cu părul lăsat de animale.  Primul pas pentru a scăpa de părul lăsat de animale este, evident, tunderea necuvântătoarelor. Dar ce faci când sezonul de năpârlire începe mai devreme, ca de exemplu în luna februarie? Părul lăsat de animale va devenit instant o mare problemă pentru mulți deținători de animale.

Ei bine, mai jos vă prezentăm câteva soluții practice ca să scapi de părul lăsat de animalele voastre de companie.

Folosim o rolă pentru scame. Un alt truc pentru a scăpa de părul lăsat de acesta pe haine: adaugă în maşina de spălat un păhărel de oţet. Acesta favorizează desprinderea părului de pisică de pe materialele textile, scrie csid.ro.

Un alt ruc eficient pentru a scăpa de ghemotoacele de blană din casă, foloseşte o mănuşă umezită sau un burete. Sau amestecă într-un recipient cu pulverizator puţină apă şi balsam de rufe. Pulverizează pe zona dorită, apoi şterge cu o cârpă uscată. Părul de pisică se va lua mult uşor de pe canapea.

Pentru că părul de pisică se împrăștie prin toată casa, firele de păr lăsate pe dulapuri şi alte obiecte de mobilier de lemn, cel mai bine este să foloseşti o cârpă din microfibră şi un spray antistatic.

Covoarele şi carpetele se pot curăța cu bicarbonatul de sodiu. Presară pe covor o mână de bicarbonat şi apoi aspiră. Părul de pisică se va lua mai ușor de pe covor.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da