Metodă inedită. O iubitoare de animale a salvat, printr-o metodă inedită, un câine subnutrit şi foarte speriat: a pretins că este rănită iar patrupedul, deşi era într-o stare deplorabilă, a încercat s-o ajute.
Amanda Guarascio din Mt. Ranier, Washington, a aflat că în apropierea casei sale s-a aciuat un câine foarte slab care este însă atât de traumatizat de prezenţa omului încât fuge de fiecare dată când cineva încearcă să-l hrănească, scrie The Dodo.
Tânăra a încercat să-l ducă într-un centru de adopţii, încercând să nu-i provoace noi traume. A mers la faţa locului, dar orele au trecut fără să înregistreze nici cel mai mic progres. Deşi era extrem de slab câinele a refuzat să se apropie de hrana adusă de ea. A plecat şi s-au întors cu hrană proaspătă. Amanda a petrecut ore întregi, până aproape de căderea nopţii, lungită pe pământ. Spera ca poziţia fetală în care se chircise să-l convingă că are de-a face cu un interlocutor inofensiv. Nu a reuşit, dar nu a renunțat la ideea de a salva un suflet, ziua următoare a luat-o de la capăt.

 De data aceasta, Amanda s-a prefăcut rănită. A început să geamă uşor. “Baby Bear”, cum a fost botezat ulterior de femeie, s-a apropiat ușor de ea. Fata s-a mişcat şi ea în direcţia lui, mereu cu spatele şi gemând continuu.
“În cele din urmă am ajuns lângă el. A mârâit uşor, aşa ca am început să scâncesc şi mai convingător. Brusc am simţit cum rolurile se inversează: mă percepea ca pe o fiinţă patetică, lipsită de apărare, neîndemânatică, aşa că a decis să mă ia sub aripa sa protectoare, să fie el cel care mă sprijină”, a povestit Amanda.
Nu s-a rezolvat imediat, dar legătura om-câine odată creată a continuată să devină tot mai strânsă în zilele care au urmat. Au reuşit în cele din urmă, cu o incredibilă şi admirabilă răbdare.

Baby Bear a fost adoptat şi a ajuns într-o familie frumoasă cu ajutorul căreia a uitat de traumele din trecut.  “Familia sa adoptivă l-a pus pe picioare. Diferenţa este incredibilă. E iubitor, cuminte şi a învăţat deja câteva comezi simple”, a scris Amanda într-o postare pe un cont de socializare, alături de o poză în care câinele schelet a devenit o mândreţe de cățel.