De 1757 Vizualizari

Uite care sunt țările care au ales eutanasierea maidanezilor

Unele țări au adoptat o metodă radicală pentru a scăpa de maidanezi.

Unele țări au apelat la metoda eutanasierii câinilor fără stăpân.

Ucraina – După legalizarea eutanasierii câinilor, în anul 2011, în Ucraina au fost ucişi mii de maidanezi. În luna noiembrie a aceluiaşi an, ţara a încetat uciderea câinilor, ca răspuns la presiunile internaţionale. În anticiparea Campionatului European de Fotbal EURO 2012, Ministerul Mediului a cerut primarilor să construiască adăposturi pentru câini (ca să-i protejeze împotriva eutanasierii).

Sri Lanka – Prinderea şi uciderea câinilor fără stăpân a fost în conformitate cu legislaţia din Sri Lanka până în 2006, atunci când această practică a încetat sub presiunea grupurilor care apărau drepturile animalelor. După o încercare (recentă) eşuată de sterilizare a câinilor, ministrul sănătăţii a decis reintroducerea uciderii câinilor fără adăpost. Într-un efort de a reduce miile de spitalizări lunare şi focarele de rabie cauzate de muşcăturile de câine, Sri Lanka permite eutanasierea câinilor fără stăpân din ianuarie 2011.

China – În efortul de a contracare focarul de rabie, în China au fost ucişi 36.000 de câini vagabonzi, conform unui raport al Reuters din iunie 2009. Această decizie a fost luată după ce 12 persoane au murit în Hanzhong în urma muşcăturilor de câine. Deşi guvernul a pretins că aceste crime au fost necesare, grupurile care susţin drepturile animalelor s-au luptat mult timp împotriva cruzimii faţă de animale. În plus, organizaţiile susţine că măcelul de la Hanzhong nu a eradicat problema.

Irak – Guvernul de la Bagdad a iniţiat, în 2010, o campanie de curăţare a oraşului de maidanezi, în urma căreia au fost ucişi 58.000 de câini în trei luni. Campania a fost considerată necesară după mai multe atacuri asupra copiilor, deşi creşterea câinilor fără stăpân era corelată cu o îmbunătăţire a unor elemente ale vieţii de zi cu zi din Bagdad. Câinii au fost împuşcaţo sub conducerea lui Hussein, dar numărul câinilor vagabonzi a crescut la 1,25 milioane după ce noul guvern s-a concentrat pe alte probleme.

În schimb, Thailanda este în căutare de modalităţi de rezolvare a problemei animalelor abandonate, după o serie de plângeri aduse primarilor de către turiştii care au vizitat ţara. În 1999, guvernul a ucis mai mult de 50.000 de câini vagabonzi prin otrăvire sau înfometare. Wendy Diamond (blogger al Huffington Post) spune că problema provine din lipsa de educaţie şi de responsabilitate a proprietarilor. „Proprietarii de animale nu reuşesc să-şi sterilizeze animalele sau îşi abandonează câinii odată ce animalele de companie nu li se mai par distractive sau devin prea costisitoare.”

 

Tags:

3 Comentarii

 1. chinezii in loc sa cheltuie bani si energie pe eutanasiere,puteau sa ii manance ca era mai usor…rasa nenorocita…

  • se pierde timpul cu ”strategii”,”monitorizari” …
   solutiile sunt 3:
   1.inchisoare pe viata pt infractorii care abandoneaza
   2.punerea sub urmarire penala a cutomaniacilor care blocheaza,intimideaza,ameninta victimele agresate de maidanezi si cutomani
   3.eutanasierea in covor a animalelor daunatoare

 2. se pierde timpul cu ”strategii”,”monitorizari” …
  solutiile sunt 3:
  1.inchisoare pe viata pt infractorii care abandoneaza
  2.punerea sub urmarire penala a cutomaniacilor care blocheaza,intimideaza,ameninta victimele agresate de maidanezi si cutomani
  3.eutanasierea in covor a animalelor daunatoare

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X