Copiii și pisicile fac o echipa imbatabila. Jucause si energice, pisicile vor primi de la copii atentia dupa care tanjesc, în timp ce copiii învață sa fie mai responsabili si sa aiba grija de o vietate.Dar, atunci cand faci documentarea in legatura cu cea mai potrivita rasa de pisica pe care o doreste in casa, alaturi de copilul tau, trebuie sa iei in calcul mai multi factori. Trebuie sa alegi, spre exemplu, o pisica care tolereaza bine zgomotele puternice sau miscarile bruste, o pisica care nu este posesiva si nu isi marcheaza teritoriul.Pisicii trebuie sa ii mai placa sa fie manevrata, luata in brate si mangaiata. Si, evident, esential este sa te asiguri ca pisica nu musca sau zgarie.Apoi, trebuie sa iei in considerare si personalitatea copilului tau. Daca copilul tau este zgomotos si energic, atunci este indicat sa eviti de exemplu pisicile persane, care prefera mediile linistite.Rasele de pisici atașate acestui material sunt cunoscute pentru temperamentul lor calm si jucaus. Ele sunt afectuoase si tolerante si nu devin posesive cu un anumit spatiu sau cu o anumita persoana din familie.Mai mult, riscurile ca aceste feline sa vada in copii o amenintare sunt foarte reduse. De asemenea, aceste rase de pisici sunt sociabile si prietenoase cu oamenii.Abisiniana este foarte prietenoasa si sociabila. Ii place foarte mult sa se joace, ceea ce o face candidatul ideal pentru familiile cu copii.

American Shorthair – sunt sociabile, energice si foarte fericite. Se inteleg bine atat cu oameni, cat si cu alte animale din locuinta, in special cu cainii.

American Shorthair

Birmaneza – este, de asemenea, sociabila si relaxata, recunoscuta pentru temperamentul sau degajat si usurinta cu care se adapteaza in orice mediu.
Birmaneza1

Burmeza este prietenoasa si orientata spre oameni. Este foarte delicata in prezenta copiilor.

Maine Coon – desi o rasa de dimensiuni mari, pisicile sunt foarte sociabile si prietenoase. Se inteleg de minune cu copiii, insa sunt mai greu de intretinut. Totusi, cu o astfel de pisica, care trebuie periata zilnic, copiii vor deveni mult mai responsabili.

 maine coon

Manx – sau pisicile fara coada – adora sa fie in centrul atentiei, si sunt animale sociabile, prietenoase si devotate.

manx

Persana, ca si Maine Coon, au nevoie ca blana lor sa fie zilnic periata. Asadar, pregateste-te pentru acest tip de angajament inainte de a adopta o astfel de pisica. Sunt pisici sociabile, care au nevoie de multa atentie din partea stapanilor.

persana

Foarte important!

Inainte de a aduce în casa o pisica, mai intai trebuie sa obisnuiesti copilul cu acest animal. Atunci cand se intalneste pentru prima oara cu un copil, pisica trebuie sa se apropie rapid de copil si sa ii arate afectiune. Daca pisica incepe sa toarca, este un semn bun! Daca la intalnirea cu un copil, pisica se ascunde – este un semn ca nu se va obisnui intr-o locuinta zgomotoasa si agitata.