Sari la conținut
Home » UIMITOR! Uite ce fac aceste ALPACALE ZILNIC. Stăpâna este tare MÂNDRĂ de ele

UIMITOR! Uite ce fac aceste ALPACALE ZILNIC. Stăpâna este tare MÂNDRĂ de ele

UIMITOR! Cine ar fi zis că alpacalele pot face treaba unui câine de pază? Ei bine, totul e posibil. Zilnic, Nono, Andi şi Topaz, animale erbivore înrudite cu cămila, sunt ţinute pe post de animale de pază la o fermă din Germania. Stăpâna lor este tare mândră de ele pentru că ţin la distanţă prădătorii de găinile crescute la fermă şi se descurcă excelent.

Nono, Andi şi Topaz au grijă ca cele 225 de găini să nu fie hrană pentru vulpi, pisici sau ulii, ce dau târcoale fermei. Iată-le în acţiune la apariţia unei pisici nepoftite. Nu o atacă, dar o împiedică să treacă şi îşi anunţă stăpânii.Steffi Dreyer spune că se alertează imediat când un om sau un animal se apropie de ferma: „Aşa fac şi dacă vin oameni. Ne alertează şi se aliniază de-a lungul gardului. Dacă trece cineva pe acolo, ştim întotdeauna dacă e un om sau un animal străin.”Se pare că, atunci când sunt puse într-un spaţiu îngrădit, alpacalele vor considera că e teritoriul lor şi îl vor păzi de intruşi. Aşa se explică de ce sunt paznici buni. În schimb, cu protejatele lor, găinile, se înţeleg de minune.

„Găinile se ceartă care să ciugulească mai întâi, iar alpacalele păşesc în mijlocul lor, ca şi cum ar spune: “Fetelor, calmaţi-vă, totul e în regulă.” Asta contribuie la menţinerea liniştii în rândul găinilor, care fac mai multe ouă”, a spus Steffi Dreyer, fermier, potrivit stirileprotv.ro.