De 374 Vizualizari

Uimitor: peste 200 de specii noi descoperite in ultimii 5 ani in Estul Himalayei

broasca pitica bompu

O maimuta care stranuta atunci cand ploua, pestele care „merge pe jos”, zece noi amfibieni, o reptila, un mamifer si plante – sunt printre cele peste 200 de specii noi descoperite in acelasi loc – si anume, Himalaya de Est.

Muntele Everest este habitat pentru creaturi care pana acum cativa ani reprezentau o necunoscuta pentru oamenii de stiinta, fiind asunse departe de ochiul omului prin padurile, vaile si lacurile din Himalaya.

Potrivit DailyMail, World Wildlife Fund (WWF) a anuntat ca, in ultimii 5 ani, 133 de plante, 26 de specii de pesti, 10 specii de amfibieni, o reptila, o pasare si un mamifer au fost descoperite in regiunea care se intinde din Nepal, Bhutan si Nordul indepartat din Birmania, Sudul Tibet si Nord-Estul Indiei.

Pentru a nu mai stranuta pe timp de ploaie, maimutele carne petrec zile intregi cu capul ascuns intre genunchi, arata, spre exemplu, raportul WWF.

„Descoperirea a 211 specii noi intr-una dintre cele mai bogate din regiuni ale lumii, din punct de vedere biologic, este o dovada a darului uimitor pe care natura il face”, a explicat Dechen Dorji, expert WWF Bhutan. El a adaugat ca, o data cu aceaste noi descoperiri vine si responsabilitatea imensa de a proteja aceasta pretioasa zona.

Musa Markkui - o noua specie de babanier

Musa Markkui – o noua specie de babanier

Wren-babbler - o noua specie de pasare

Wren-babbler – o noua specie de pasare

Un peste care "merge pe jos", descoperit in India, in mlastina Lefraguri

Un peste care „merge pe jos”, descoperit in India, in mlastina Lefraguri

maimuta care stranuta atunci cand ploua

maimuta care stranuta atunci cand ploua

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X