De 3511 Vizualizari

Uimitor! Nu o să crezi până nu vezi cât de bine IMITĂ aceste păsări conversația umană și alte sunete! I GALERIE VIDEO

Uimitor! Nu o să crezi până nu vezi cât de bine imită aceste păsări conversația umană și alte sunete

Sute de mii de oameni urmăresc fascinați pe YouTube filmulețe cu papagali care imită perfect animale, oameni, dansează sau cântă.

Cercetătorii susțin că papagalii sunt foarte inteligenți având în vedere că preiau cuvinte de la noi și alte sunete de la alte păsări, dar totuși ei spun că aceste păsări doar repetă cuvinte fără să-i înțeleagă sensul.

Recent, cercetătoarea Irene Pepperberg a publicat un studiu despre capacitatea de învățare a papagalului gri african numit Alex, care a fost antrenat să folosească cuvinte cu scopul de a identifica obiecte, să le descrie, chiar poate să răspundă la întrebări relativ complexe, de exemplu, „câte pătrate roșii există?” (răspunsuri corecte în 80% din cazuri).

Mai mult, papagalii sânt o specie de păsări de diferite mărimi şi culori. Datorită acestei variaţii şi, mai ales pentru faptul că vorbesc, sânt cele mai vândute în pet shop-uri. Din păcate, la noi în țară nu se ştie mai nimic despre ei, iar ce este şi mai grav, cei care comercializează aceste păsări , la rîndul lor nu ştiu ce vînd.

Sursă foto: hobby-papagali.blogspot.ro

CITIȚI MAI MULT DESPRE PAPAGALI

Alimente pe care nu trebuie să le daţi NICIODATĂ papagalului vostru!

Alimente pe care nu trebuie să le daţi NICIODATĂ papagalului vostru!
Compania unui Cacadu!
Papagalul patagonian (Cyanoliseus patagonus)

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X