Sari la conținut
Home » Trucuri care te vor ajută să îți înveți puiul de câine să nu mai muște

Trucuri care te vor ajută să îți înveți puiul de câine să nu mai muște

Trucuri care te vor ajută să îți înveți puiul de câine să nu mai muște! Când se joacă, unii pui de câine mușcă de parcă ar fi un pește Piranha. Specialiștii în dresaj canin vin în ajutorul stăpânilor cu trucuri simple care îi pot dezvăța de acest obicei prost, potrivit PureWow.

Ajuta-l sa înteleaga că te doare

Dacă micul tău patruped încearcă să te muște, poti “scheuna” precum un câine pentru a-l face să înțeleagă ca te doare. Nu trebuie sa îți tragi brusc mâna, pentru că patrupedul tău va crede ca vă jucați. Dacă poți, lasă mana moale si scoate sunete ce îl vor face sa înteleagă ca te doare.

Oprește joaca

Dacă ai “scheunat” și ți-ai lăsat mana moale dar blănosul continua să muște, atunci trebuie să faci o pauza la joaca. Te ridici, pleci si ignori câinele timp de 10-20 de secunde, după care va jucați din nou. Asa îl vei învăța ca nu joaca e problema, ci mușcatul.

O gustare este perfectă

Unii căteluși vor incepe sa-ti “rontaie” mana cand incerci sa ii mangai. In aceste cazuri, ii dai o gustare cu o mana si il mangai cu cealalta si va incepe sa asocieze mangaiatul cu un comportament dezirabil.

Alege o expresie usor de inteles

Comenzi precum “Lasa-l jos” sau “Da-mi-l” sunt importante în perioada de dresare a puiului. Un caine adult dresat cum trebuie va lasa din gura orice rontaia cand aude comanda.

Oferă-i jucarii

Puii de câine trebuie să aibă multe jucarii de rontait. In timpul perioadei de joaca, e bine să ai jucăriile la îndemână în cazul în care el vrea să te ”clănțăne”.

Susține comportamentul bun

Un comportament adecvat  trebuie rasplatit daca vrei sa continue așa, mai ales cand cainelui ii cresc dintisorii.

E un efort de grup

Daca ii vei oferi catelusului tau ocazii sa se joace cu alti caini va invata rapid ca joaca nu trebuie sa includa si muscaturi. Ai grija ca toata lumea din casa ta urmează aceleasi reguli. Ideal e sa ceri si sfatul medicului veterinar.