586 Vizualizari

24 ian., 2017 la 10:00 am

AU SUPRAVIEȚUIT SUB DEZASTRU. Trei cățeluși au fost găsiți în viață, în zona hotelului din Italia, înghițit de avalanșă

sursa foto - http://globalnews.ca

Echipele de intervenție au reușit să salveze trei cățeluși care au supraviețuit printre dărâmături și zăpadă după ce hotelul Rigopiano din centrul Italiei a fost lovit de avalanșa masivă produsă în urmă cu aproape o săptămână. Potrivit AFP, preluată de Agerpres, descoperirea a redeșteptat speranțele salvatorilor care continuă operațiunile de căutare pentru găsirea celor 23 de persoane încă declarate dispărute după tragicul eveniment.

Pompierul Fabio Jerman a declarat că găsirea celor trei pui albi de Ciobănesc de Abruzzo semnifică faptul că există încă pungi de aer sub clădirea dărâmată, “un important semn de viață, care ne dă speranțe”.

Echipele de salvatori folosesc unități canine și tehnologie capabilă să identifice sub dărâmături semnalul GSM emis de telefoanele mobile ale celor dispăruți, a declarat Titti Postiglione de la Departamentul de protecție civilă. Acesta a calificat intervențiile drept ”chirurgicale”, pentru ca sunt foarte laborioase, în încercarea de a evita prăbușirea altor fragmente ale structurii hotelului.

Amintim că și Lupo și Nuvola, alți doi câini ciobănești, mascotele hotelului devastat,  au fost găsiți teferi și nevătămați într-un cătun aflat la patru kilometri mai departe de locul dezastrului.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X