De 1720 Vizualizari

Tragic! În Kenya, 70 de elefanti sunt omorati zilnic

Vanatorii de fildes

Autor: Roxana Roseti

 

Conform studiilor, peste 25.000 de elefanti sunt uciși anual de braconierii africani. Disperați că nu pot opri acest fenomen, autoritățile kenyene au recurs la o măsură controversată.

 

În unele imagini filmate de postul TV CBS in Kenya se vede cum elefanții sunt tranchilizați, iar colții lor de fildeș, tăiați. ”Nu este o scenă de braconaj, ci încercarea autorităților de a salva viata acestor animale. Fără colți, ei nu vor mai fi o țintă tentantă pentru braconieri” notează presa occidentală.

Din păcate însă, elefantul nu își pierde astfel numai o caracteristică simbolică a speciei sale. Colții le oferă posibilitatea să se apere împotriva altor elefanți, iar fără aceștia pot fi uciși foarte ușor.

 

2.500 de dolari pe cap de elefant

 

Numărul braconajelor a crescut incredibil în ultimii ani, iar în spatele vânătorilor se află uneori grupări de crimă organizată, care exportă fildeș chiar și în China. Prețul primit de un vânător pentru uciderea unui singur elefant este de 2.500 de dolari, de 5 ori mai mult decât salariul lunar al unui muncitor din Kenya.

 

 

Având în vedere situația și efortul necesar pentru salvarea elefanților, autoritățile ar putea fi tentate să renunțe la un moment dat.

Soluția propusă de ecologiști presupune însă încurajarea turismului, activitate care va aduce fonduri importante, astfel încât frumoasele animale nu vor mai fi considerate o țintă. Dar, după cum notează presa, comerțul ilegal cu fildeș va continua atâta timp cât va exista cerere.

 

Un singur comentariu

  1. In sptele tuturor porcariilor se afla China. M-am saturat pana pesre cap de tara asta si de poporul ei infect!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X