Sari la conținut
Home » Traficul de animale exotice „a explodat”. Unde se întâmplă asta

Traficul de animale exotice „a explodat”. Unde se întâmplă asta

Traficul de animale exotice „a explodat”. Din păcate dorința oamenilor de a avea animale rare reușește să încurajeze această practică și apar tot mai multe încălcări ale legislației.

Astfel, traficanții ilegali au început să transporte canguri originari din Australia în Bengalul de Est, traficul de animale exotice prin India devenind o problemă din ce în ce mai gravă conform RFI

Luna trecută, ofițerii pentru protecția animalelor sălbatice au reușit să salveze trei dintre cangurii care fuseseră zăriți de către locuitorii din districtul Jalpaiguri din Bengalul de Est după o încercare eșuată de trafic. Al patrulea cangur a fost găsit mort mai târziu.

Ofițerii pentru protecția animalelor sălbatice au subliniat că acestea sunt cele mai noi creaturi exotice care au început să fie aduse în țară, probabil pentru a fi folosite pe post de animale de companie, scoțând la iveală problemele comerțului cu animale sălbatice aflat în plină expansiune în India.

„Era neobișnuit pentru animale să fie aici. S-au început investigații pentru a afla cum au ajuns animalele în păduri, și de unde au venit”, a declarat Hari Krishnan, pădurarul care supraveghează zona.

„Traficanții au aflat probabil că urmează o razie și au lăsat cangurii în libertate, de teama arestului”, a adăugat acesta.

Pădurea Gajoldoba, acolo unde au fost găsiți cangurii, se află într-o zonă de câmpie și este înconjurată la sud de Bangladesh, de Nepal la est, și de Bhutan la nord.

Traficul de animale exotice „a explodat”. Creșterea cererii de specii exotice

India a înregistrat o creștere a cererii de animale exotice, iar animalele care provin din Bangkok, Malaysia și alte destinații din sud-estul Asiei favorite în rândul turiștilor sunt aduse în țară pe cale ilegală, croindu-și drum prin orașele țării.

Chiar săptămâna trecută, autoritățile vamale din orașul sudic Chennai au împiedicat în zile consecutive două încercări de a introduce ilegal animale sălbatice din Tailanda.

Se pare că autoritățile au dat peste un pasager care venea din Bangkok și au găsit în bagajul acestuia un arici albinos și un tamarin cu buză albă pe care intenționa să le vândă ca animale de companie.

În cadrul unui incident diferit, autoritățile au salvat o veveriță marsupială care se afla într-un recipient din bagajul unui călător.

În urmă cu doi ani, un cangur roșu, cel mai mare dintre cangurii din Australia, și trei perechi de papagali zambilă, originari din America de Sud, s-au numărat printre animalele exotice salvate de către autorități după ce oficialii ocolului silvic au arestat mai mulți traficanți la granița Assam-Mizoram din nord-estul Indiei.

Traficul de animale exotice generat de ritualurile tradiționale încurajează „traficul de părți de animale”

În India, cererea de părți de animale folosite pentru ritualurile superstițioase încurajează braconajul și comerțul ilicit, iar furnizarea ilegală a acestor părți sprijină ritualurile. Sancțiunile menite să împiedice acest timp de comerț au avut un efect redus.

Potrivit Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), colții de elefant, pielea de tigru și țestoasele stelate indiene sunt doar câteva dintre părțile de animale sălbatice care au fost confiscate în aeroporturile din India.

De asemenea, cantități mari de ambră, „vomă de balenă”, folosită în Occident pe post de stabilizator pentru parfumuri, au fost confiscate pe teritoriul țării.

În decurs de douăzeci de ani, 6.000 de specii diferite ale faunei și florei sălbatice au fost confiscate, se arată în raportul World Wildlife din 2020.

În cel mai recent raport, TRAFFIC, grupul pentru monitorizarea comerțului cu animale sălbatice, a descoperit că 70.000 de animale exotice și derivatele lor au fost traficate prin 18 aeroporturi indiene în perioada 2011-2020.