Sari la conținut
Home » Vrei să ai un câine SĂNĂTOS? Trebuie să ții cont de asta….

Vrei să ai un câine SĂNĂTOS? Trebuie să ții cont de asta….

Vrei să ai un câine SĂNĂTOS? Cu toții știm că o alimentație adaptată fiecărei rasă de câine este cel mai important factor pentru o viață lungă și sănătoasă a animalelor noastre de companie, iar la PetExpo, târgul dedicat animalelor, producătorii de hrană pentru animale au venit cu produse alimentare noi pentru câinii de orice rasă și vârstă.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Animal Zoo, un bun specialiști în nutriția animalelor a răspuns unor întrebări la care mulți iubitori de animale nu au un răspuns corect din partea vânzătorilor din pet-shop-urile din România.

Vrei să ai un câine SĂNĂTOS? Care sunt recomandările dumneavoastră în funcție de rasă, talie și vârstă?

„Toți câinii au nevoie de diete: în care raportul calciu și fosfor să fie echilibrat, suficientă vitamina D pentru oase și dinți sănătoși. În hrana lor trebuie să se găsească grăsimi și uleiuri ca sursă de energie, foarte importantă pentru câinii activi și cei de talie mare. O hrană care să conțină proteine, pentru musculatura puternic dezvoltată.

Recomandăm, pentru fiecare anotimp, în parte,  pentru fiecare specie în parte, și pentru fiecare etapă de dezvoltare, o dietă alimentară completă și echilibrată, care să asigure toți nutrienții, în proporțiile corecte.

Recomandăm hrană naturală premium, fără cereale. Pentru câini în creștere până la 9 kg, trebuie o hrană bazată din 70% carne, o hrană ce conține ingrediente proaspete de cea mai bună calitate, fără gluten și aditivi.

Ce hrană recomandați câinilor crescuți în apartament? Dar celor care sunt crescuți la curte?  

„Câinii crescuți la bloc fac mai puțină mișcare față de ce crescuți la curte și recomandăm o hrana mai slabă în proteine și grăsimi. De exemplu, hrana dietetică (Light), cea pe care o recomandăm câinilor cu tendință de supra-ponderabilitate. Are un conținut redus de energie și grăsimi, cu multe fibre. Această hrană este potrivită și pentru câinii bătrâni și mai puțini activi.”