Sari la conținut
Home » Tosa Inu / Tosa japonez, Tosa ken, Tosa

Tosa Inu / Tosa japonez, Tosa ken, Tosa

  • de


Greutate: 37 – 90 kg
Inaltime: 50 – 65 cm
Origine: Japonia,

Istoric rasa Este o rasa relativ tanara dezvoltata in Japonia, incepand cu secolul al XIX –lea si obtinuta prin incrucisarea rasei locale Kochi cu cainii europeni din rasele : Bulldog, Saint-Bernard, Bullterrier si Dog german si de la toate aceste rase Tosa a luat caracteristicile principale si mai ales curajul si puterea de atac.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, proportionat, cu aspect impunator. Are un cap mare, patratos, cu botul lat, bot cu buze groase si atarnate lateral. Nasul este mare si negru si poate avea pete negre pe limba roz. Ochii sunt mici si de culoare inchisa. Urechile sunt de dimensiuni medii, triunghiulare, cu varful rotunjit si lasate. Coada este de lungime medie si conica. Blana are un par scurt si poate fi maro-roscat, negru, galben, negru cu cafeniu, dungat. Poate avea o masca neagra si pete albe pe piept si picioare.

Personalitate Este un caine foarte curajos, prudent, tacut, intelegator, rabdator, inteligent, nu latra fara rost. Devotat, protector si afectuos cu stapanul si familia acestuia, se descurca bine cu copiii, iar pe strainii ii trateaza cu precautie. Daca a fost socializat de mic cu alte animale din gospodarie le accepta, dar  manifesta tendinte de dominare fata de alti caini.

Ingrijire Blana acestui caine se mentine frumoasa printr-un periaj ocazional, mai frecvent cand naparleste. Acest caine nu lasa bale.

Conditii de viata Considerat de unii un caine periculos este recomandat persoanelor cu experienta in cresterea cainilor. Se simte bine in are liber, cu spatiu ingradit, suficient pentru miscare. Are nevoie obligatoriu de dresaj, socializare.

Dresaj Dresajul trebuie facut de o persoana experimentata, care sa stie cum sa-l faca pe caine sa inteleaga cine este stapanul . Dresajul trebuie sa fie ferm, fara a fi sever sau dur, facut cu calm, rabdare caci este sensibil la tonul vocii.

Utilitate A fost folosit pentru lupte intre caini. Astazi este folosit pentru paza locuintei si pentru companie.