Pisicile sunt fără îndoială printre cele mai îndrăgite animale din lume, iar unele persoane sunt dispuse să dea foarte mulţi bani pe anumite rase. O pisică exotică, dar şi foarte rară, poate costa cât o maşină de lux și nu oricine își poate permite să întreţină o astfel de felină.

 Ashera 

Ashera
Ashera
Pisica Ashera, dacă este încrucişată cu leopardul de zăpadă, va costa aproximativ 125.000 de dolari. Aceasta este cea mai mare, mai rară și mai exotică pisică domestică din lume.Exotica Ashera, provine de la două linii genealogice sălbatice: pisica-leopard din Asia şi specia de feline Sevral african.În ciuda prețului descurajator, este ușor de întreținut. Are un temperament liniştit, iar în preajma copiilor este foarte fericită și prietenoasă. În privinţa mâncării nu este pretenţioasă, mănâncă orice de la carne până la conserve din supermarket. 
Ashera
Ashera
Acestea sunt scumpe, dar în SUA, Asia și Rusia sunt deja foarte multe. Va trebui să aşteptaţi nouă luni pentru achiziţionarea unei astfel de feline.BengalezaBagheera2Felina Bengaleza a apărut în urmă cu 20 de ani. O crescătoare din California, SUA, pe nume Jean Mill, a împerecheat două tipuri de felină: pisica domestică europeană și pisica leopard asiatică. 
Bengaleza
Bengaleza
Rasa bengaleză este recunoscută de Cat Fancier’s Association, SUA şi de Federaţia Internaţională a Felinelor în Europa. Cei mai interesaţi de ea sunt crescătorii francezi.O echipă de cercetători a dezvăluit că în lume există aproximativ 60.000 de pisici bengaleze, iar preţul unei astfel de feline ajunge la 40.000 de dolari.Savannah Savannah a rezultat în urma combinaţiei dintre o pisica Siameză domestică şi un Serval african ( rasă sălbatică).La sfârșitul anilor 1990 a devenit foarte populară printre crescători, pentru ca mai apoi, în anul 2001, să fie înregistrate de Asociația Internațională Cat, care au acceptat ca o nouă rasă. Aceste pisici sunt mult mai sociabile decât pisicile domestice tipice, și sunt de multe ori comparate cu câini în loialitatea lor. Ele pot fi instruite să meargă în lesă.OLYMPUS DIGITAL CAMERAO astfel de felină poate sări până la 3 m înălţime din poziţia şezând. Se numără şi ea printre cele mai rare şi scumpe pisici din lume. Un astfel de exemplar se vinde cu preţul cuprins între: 1.000 şi 20.000 de dolari.Sphynx
Sphynx
Sphynx
În anul 1975, un fermier din Minnesota, a descoperit că pisica lui a fătat un pui fără păr. După un an aceasta a făcut un pui similar la înfățișare cu cel din anul precedent. Fermierul i-a oferit animalele crescătorului Kim Mueske, din Oregon SUA, cel care a avut grijă să încrucişeze ulterior cele două pisici pentru dezvoltarea acestei rase.Costul unei astfel de exemplar, rasă pură, este de 1.000 de dolari.(Maria Mocanu)