TOP 5 lucruri pe care iubitorii de câini trebuie să le știe! Patrupezii percep lucruri incredibile despre stăpânii lor

Din cele mai vechi timpuri se știe că cel mai bun prieten al omului este câinele. Ei sunt loiali și iubitor, însă ei pot să perceapă lucruri despre stăpânul său de care nimeni nu le bănuia. Câinele poate să simtă stările de spirit ale stăpânului și emoțiile acestuia.

1. Cel mai bun prieten al tău știe când ești trist

Citește și:

Atunci când ești deprimat, câinele  va adopta o atitudine submisivă. Va refuza să se joace cu jucăriile preferate și este foarte posibil chiar să refuze hrana. În majoritatea cazurilor asemănătoare, prietenul canin își va observa stăpânul dintr-un colț al camerei pentru o perioadă, iar apoi va veni și se va așeza lângă el. Mai mult, unii câini adoptă acest comportament și față de străini, nu neapărat numai în relație cu stăpânii, potrivit dognotebook.com.

2. Îți simte intențiile

Citește și:

Cățeii au o abilitate specială atunci când urmează să se întâmple ceva rău. De exemplu, câinele tău va ști dinainte atunci când vrei să îi faci o baie și se va ascunde înainte să apuci să dai drumul la apă. Pe de altă parte, el va ști dacă intențiile tale sunt bune, iar ceea ce urmează să faci este spre binele lui. Mulți dintre ei se vor supune anumitor procese neplăcute pentru ei, precum tunsul sau tăiatul unghiilor, dacă stăpânul se află în apropierea lui pentru a-i oferi sprijin emoțional.

3. Îți poate simți frica

Câinii au simțul mirosului foarte bine dezvoltat, iar din acest motiv pot simți imediat anumiți hormoni pe care îi secreți. Atunci când ești speriat, eliberezi o cantitate considerabilă de adrenalină, pe care cățelul tău o poate simți și pe care o asociază cu frica sau pericolul. În această situație, acesta va începe să latre pentru a te proteja. În schimb, majoritatea caninilor de talie mică vor acționa invers, adoptând comportamentul stăpânului.

4. Știe dacă ești nervos din cauza lui

Atunci când fac greșeli, cățeii realizează numai când stăpânul observă și începe să se enerveze. Nu trebuie să țipi, este de ajuns să te uiți urât la câinele tău pentru ca el să înțeleagă că ești nervos și să se retragă la locul lui, cu capul plecat și coada între picioare. Totuși, aceștia îți pot simți furia, însă nu înțeleg întotdeauna care este sursa ei.

5. Câinii simt când o femeie este însărcinată

Chiar dacă nu există dovezi științifice în acest sens, majoritatea stăpânilor au observat că prietenii lor canini simt dacă o femeie din casa în care trăiesc este însărcinată. Aceștia adoptă un comportament mai atent față de ea și încearcă să o protejeze mai mult decât de obicei. De multe ori, își pună capul pe burta lor sau să adulmecă abdomenul femeii însărcinate.