Că ești mândrul posesor al unui cățel sau nu, aceste întrebări îți apar în minte involuntar. Iar noi îți punem la dispoziție răspunsurile! Care e mai deștept și de ce!

Sunt unele rase mai inteligente decât altele?

Inteligența vine în mai multe forme, ba chiar putem spune că este un amalgam de calități esențiale. Cert este că există rase de câini cu o putere de înțelegere mai mare decât a altora.

Conform nuropsihologului Stanley Coren, autorul cărții ”Născut ca să latru”, există trei tipuri majore de inteligență canină:-inteligența instinctivă (utilitatea pt care a fost concepută rasa câinelui)-inteligența de adaptare (lucruri pe care le poate învăța de unul singur)-inteligența de supunere (capacitatea de a memora ceea ce-l învață omul).Comparând rasele, primele doua sunt dificile de clasat în această competiție a raselor, însă cea de-a treia calitate, cea a supunerii este cea care face diferența. Unele rase de câini sunt cu mult mai inteligente decât altele la acest capitol. Care e cea mai deșteaptă rasă de câine? Răspunsul tău ar fi Ciobănescul German? Greșit. Un experiment realizat cu ajutorul a 208 de dresori, a scos fruntașă la capitolul inteligență rasa Boarder Collie! Mai exact, 199 dintre cei 208 au declarat că acest câine are capacități fenomenale și unice de a se adapta la mediul înconjurător și de a asculta comanda stăpânului. Iată clasamentul complet al câinilor inteligenți: 1. Border Collie2. Poodle3. Ciobanesc German4. Golden Retriever5. Doberman6. Shetland Collie (Sheltie)7. Labrador8. Papillon (Continental Toy Spaniel)9. Rottweiler10. Ciobanescul Australian (Australian Cattle Dog)  Care este cel mai puțin inteligent câine? Ca în orice clasament, trebuie să existe și un învins, iar acesta este… Ogarul Afgan. Acești câini au primit cel mai mic punctaj pentru capacitatea de muncă și obediență și sunt considerați cei mai greu de dresat. Iată topul celor mai încăpățânați căței: 

  1. Ogar Afgan
  2. Basenji
  3. Bulldog
  4. Chow Chow
  5. Borzoi
  6. Bloodhound
  7. Pekinez
  8. Beagle
  9. Mastiff
  10. Basset Hound