De 1039 Vizualizari

Tinerea cainilor in lant, interzisa de la 1 ianuarie in Ungaria!

Romania are astfel de reglemenari, din 2008! Dar cainii aproape ca mor sugrumati in lanturile de care sunt prinsi!

Incepand de la 1 ianuarie, tinerea cainilor in lant este interzisa, in ungaria, iar cei care nu vor respecta legea vor fi amendati. Avocatul expert in protectia animalelor, Robert Czerny, a explicat, potrivit dcnews.ro, ca daca un caine se sperie de petarde si fuge, proprietarul nu poate pasa responsabilitatea altor persoane. Un decret guvernamental prevede in astfel de situatii ca, pentru a evita evadarea cainelui, proprietarul il poate inchide sau tranchiliza. Daca un proprietar isi va tine cainele in lant, sub orice fel de explicatie, va fi amendat cu aproximativ 2.000 de lei (150.000 de forinti). Proprietarul va fi amendat si daca nu evita evadarea cainelor cu o amenda cuprinsa intre 1.300 si 1.500 de lei (90.000-100.000 de forinti), potrivit dailynewshungary.com.

Presedintele FPAM, Marius Marinescu, a declarat, pentru dcnews.ro, ca in Romania este interzisa tinerea cainilor in lant din 2008, prin legea care-i poarta numele.

„Legea 9/2008 (Legea Marinescu) sanctioneaza relele tratamente si cruzimile fata de animale cu inchisoare pana la 3 ani. Legea trebuie aplicata de Politia nationala impreuna cu ANSVSA. Rau tratament inseamna neasigurarea hranei pentru animale, neasigurarea asistentei medicale si neasigurarea libertatii de miscare. Cruzimea inseamna agresiune, traume psihice si fizice”, a explicat, potrivit sursei citate, Marius Marinescu. Fostul senator a precizat ca, la noi, in mediul rural, mentalitatea este inca invechita, iar un animal daca nu da lapte, branza, oua si carne, este dispretuit: calul este biciut, cainele este tinut in lant. Marius Marinescu a mai opinat ca daca autoritatile ar aplica legea, de frica, oamenii nu ar mai face aceste lucruri.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X