Sari la conținut
Home » Timișoara, noi restricții privind animalele! Hrănirea porumbeilor sau a altor animale în spațiul public este interzisă!

Timișoara, noi restricții privind animalele! Hrănirea porumbeilor sau a altor animale în spațiul public este interzisă!

  • de

Timișoara, noi restricții privind animalele! Hrănirea porumbeilor sau a altor animale în spațiul public este interzisă!

Noile reglementări intrate în vigoare!

O regulă nouă care nu s-a mai aplicat până acum la Timișoara se referă la hrănirea animalelor pe stradă.

Potrivit tion.ro, cei care vor hrăni porumbeii sau alte animale pe domeniul public al Timișoarei, riscă amenzi destul de mari. Conform unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul PMT:

„este interzisă hrănirea animalelor și a păsărilor pe domeniul public și privat al municipiului Timișoara”, faptă care se sancționează cu amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei.

Ca o completare, nici plimbarea cu mijloacele de transport în comun din oraș a animalelor sau păsărilor de fermă nu va rămâne nepedepsită. Amenda este asemănătoare cu cea pentru lipsa biletului pentru transportul public.

Așa cum scrie și în regulamentul pentru animalele de companie, va fi voie cu câinii sau cu pisicile în mijloacele de transport în comun din Timișoara. Cu câteva condiții ce trebuie respectate, în caz contrar pot fi aplicate amenzi între 250 și 500 de lei.

Astfel, timișorenii nu mai au nevoie de acordul vecinilor ca să-și ia un câine sau o pisică, dar pot ”deţine mai mult de două animale de companie numai cu acordul vecinilor limitrofi”, dacă există sesizări privind un eventual disconfort. Proprietarii de animale care nu respectă aceste reguli pot primi amenzi între 800 și 1.000 de lei.

Asociațiile de locatari pot ține animale de companie în spațiile comune!

O prevedere interesantă spune că asociațiile de locatari pot ține animale de companie în spațiile comune, astfel:

„asociațiile de proprietari pot hotărî, în baza acordului tuturor locatarilor, adăpostirea pe perioadă determinată a câinilor sau pisicilor, în spaţiile comune imobilelor fără ca acestea să aibă acces liber pe domeniul public şi cu respectarea obligaţiilor privind identificarea, deparazitarea, vaccinarea şi sterilizarea, certificate în carnetul de sănătate al animalului”.

Aici pot fi amenzi cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei.

Contravențiile pentru regulile din regulament sunt prevăzute în HCL 371/2007, care vor fi modificate. Astfel, cei care ies la plimbare cu un câine pe care îl lasă liber și nu îl țin în lesă riscă o amendă cuprinsă între 500 și 800 de lei. La fel și cei care nu au carnetul de sănătate să facă dovada vaccinărilor ori cei care intră cu câinii în locurile de joacă pentru copii sau nu respectă regulamentul de funcționare din canisite.

Alte tipuri de amenzi pentru nerespectarea legislației cu privire la animalele din Timișoara!

Dacă nu curăță dejecțiile animalelor scoase la plimbare, timișorenii riscă sancțiuni cuprinse între 800 și 1.000 de lei.