Sari la conținut
Home » Tigrul, ca model de reusita in viata!

Tigrul, ca model de reusita in viata!

Cum te pot ajuta sa incepi corect o saptamana, modul de gandire al unui tigru si principiile lui de viata?Potrivit descopera.ro, care citeaza ca sursa upworthy.com, sapte lucruri inspirate de aceasta felina, merita retinute, iar ele te vor ajuta sa reusesti la locul de munca, dar si in viata:

  1. Nu lasa pe altii sa vorbeasca peste tine. Ridica vocea si fa-te ascultat!

Nimeni nu poate ignora un tigru si nimeni nu poate intrerupe un tigru in timpul unei intalniri de lucru.

  1. Nu-ti fie frica sa-ti arati dungile – trasaturile care te fac unic!

Dungile fiecarui tigru sunt unice – nu exista doua la fel! Nu ar trebui sa simti nevoia de a-ti ascunde propriile ”dungi”. Personalizeaza-ti spatiul de lucru cu poze cu familia ta sau hobby-ul preferat. Gaseste imaginea de fundal care sa te calmeze, dar si pentru a-ti face din desktop un spatiu propriu.

  1. Daca ai o problema, sari spre dreapta si incepe sa inoti!

Tigrii nu se sperie de apa, ba chiar sunt inotatori foarte buni.Ce inseamna asta pentru tine? Daca aveti de facut un lucru sau va asumati niste atributii noi, nu amanati. In cazul in care greutatea e prea mare, gasiti o mica parte din ea pe care o puteti face acum si incercati sa lucrati asupra ei sistematic.

  1. Nu lasa pe altii sa profite de tine!

Tigrii pot pretinde la mai mult de 300 km patrati ca teritoriu propriu. Ce-i al tau e al tau. Nu-ti fie teama sa le impui oamenilor sa inteleaga asta si nu-ti fie frica sa le spui nu (politicos, desigur).

  1. Fii sociabil, dar respecta spatiul si timpul necesar relaxarii!

Tigrii au propriile lor teritorii si tind sa traiasca pe cont propriu. „Tigri solitari au de fapt o viata sociala bogata, ei prefera sa socializeze doar ca de la distanta”, citeaza site-ul National Zoo.Va puteti echilibra viata privata si sociala. Stabileste limite pentru mediile sociale. Simte-te liber sa iti setezi statutul in ”ocupat” (sau invizibil). Astfel, vei fi mai productiv, iar atunci cand te vei intalni cu prietenii, vei putea lasa locul de munca si sa te concentrezi asupra lor.

  1. Daca nu reusiti la inceput, nu renuntati. Continuati sa incercati pana cand o sa faci bine!

Chiar daca tigrii sunt vanatori puternici, doar una din 10 vanatori este de succes. Asta e considerat normal, pentru ca tigrul nu renunta.Nu descurajati! Luati o pauza, relaxati-va, analizati ce a mers bine si unde trebuie sa perseverati si mai incercati o data! Iar cand tigrul reuseste, el stie cum sa profite la maximum de acest lucru, savurand pana la 50 de kg de carne la o singura masa. Ar trebui sa savurati la fel victoria, doar ati castigat!

  1. In cele din urma: trebuie sa luati in serios somnul!

Tigrii pot dormi peste 16 ore pe zi. Asigurati-va ca veti obtine o cantitate sanatoasa de somn in fiecare noapte, setati orele de culcare, nu consumati cofeina seara, iar perfect ar fi sa eliminati toate ecranele din dormitor. Somnul este pretios si aveti nevoie de fiecare minut!Tigrii sunt, inca, pe cale de disparitie si dispar in anumite zone, dar cifrele au crescut, in ultimul timp, ceea ce e un semn bun despre cat de mult isi doresc oamenii sa pastreze tigrii in jurul lor.