De 30737 Vizualizari

Ți se părea dezgustător când un câine te linge pe față? După ce citiți asta nu veți mai gândesc la fel!

 

Ți se părea dezgustător când un câine te linge pe față? După ce citiți asta nu veți mai gândesc la fel!

Nu există cineva mai loial pe lumea asta decât un câine. Ei îți arată cât de multă dragoste și afecțiune au  pentru noi, iar mulți dintre ei își manifestă această adorație pentru stăpâni lingându-ne mâinile sau fața, dra unii oamenii nu pot tolera acesta.

Potrivit perfectmedia.tv,  această dorință a patrupezilor pare destul de neigienic și avem suficiente motive să fim circumspecți. Cu toate acestea există câteva motive pentru care ar trebui să-i permiți animalului de companie să te lingă pe față.

Respirația câinilor este bună pentru tine: câinii au un sistem imunitar diferit de al nostru, de aceea compoziția microorganismelor în respirația și saliva lor este diferită. Treuie să știți că atunci când patrupedul te lingă, sistemul nostru imunitar devine mai puternic, deoarece se umple anumite goluri imunitare al sistemului nostru imun.

Respirația umană este de folos pentru câini: nu doar tu primește beneficii, sistemul imunitar al câinilor devine mai puternic atunci când stă lângă tine!

”Sărutul” câinelui te apără de alergii: dacă contactăm cu câinii în copilărie, reducem considerabil riscul de a face alergii și astm ulterior. În plus, adulții care în copilărie au crescut cu un câine în casă, nu dezvoltă atât de des o alergie la părul de animale.

”Sărutul” câinelui te face mai fericit: atunci când suntem sărutați în organismul nostru crește secreția de dopamină, serotonină și oxitocină. Acești 3 hormoni sunt responsabili pentru fericirea noastră. Astfel, sărutul câinilor ne face fericiți în mod gratuit!

Săruturile întăresc relația voastră: săruturile fac ca relația voastră să fie mai puternică. Aceasta se întâmplă nu doar atunci când sărutăm sau îmbrățișăm alți oameni, dar și atunci când permitem câinelui să ne lingă.,

Sărutul presupune faptul că tu ești șeful: în sălbăticie, lupii și coioții ling doar animalul-șef în semn de admirație și supunere. Câinii au păstrat acest instinct, iar atunci când te ling îți dau de înțeles că recunosc autoritatea ta și sunt recunoscători pentru grija ta față de ei.

”Sărutul” câinilor înseamnă grijă: mamele își ling puii pentru a-i ține curați și a-și manifesta în acest mod grija lor pentru pui. Când un câine te linge, prin acest fapt el arată că are grijă de tine.

Câinii ling pentru a reduce stresul: câinii la fel se pot stresa și pentru a reduce din tensiune încep să te lingă. Dacă nu te pot linge pe tine, atunci vor merge în camera lor și vor linge jucăria preferată. De aceea ar trebui să-i permiți câinelui tău să te lingă. Îi poți permite să facă asta pe mâna ta.

Sursă foto: dogsaholic.com

CĂȚEI PUPĂCIOȘI

Pitbull-ul ”ucigas” a ajuns un pupacios!

Primele rezultate ale programului de reabilitare sunt SPECTACULOASE!

Pitbull-ul ”ucigas” a ajuns un pupacios!

Pana la urma, e OK sa-ti pupi animalul de companie sau nu?

Știm, au un năsuc adorabil!

Pana la urma, e OK sa-ti pupi animalul de companie sau nu?

2 Comentarii

  1. Nu , nu mi se pare dezgustator cand un caine te pupa (saruta , linge ) , sau cum o vrea cine o vrea sa spuna . Eu cu Hana , ne pupam mereu .Iar daca ea considera ca un om imi este prieten il ia la pupat si pe acela (doar daca acea persoana se lasa pupata de catelusa mea ) .
    In rest , sa auzim numai lucruri frumoase !

  2. Sunt foarte fericită când câinele meu mă pupa este și eu o pupăcesc pe ea. Simt că și ea este foarte fericită atunci. Ea este singura care simte cu adevărat când sunt : tristă, fericita. Și empatizeaza cu mine. Un animalut în viața fiecărui om are trebui sa fie o bine cuvântare. Ei au raiul aici pe pământ doar .

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X