Sari la conținut
Home » Tăierile masive de pădure, motivul pentru care urșii „vizitează” satele și orașele! Nou caz în Moneasa

Tăierile masive de pădure, motivul pentru care urșii „vizitează” satele și orașele! Nou caz în Moneasa

Tăierile masive de pădure, motivul pentru care urșii „vizitează” satele și orașele! Nou caz în Moneasa.

Ursul a distrus o stupină din stațiune!

Localitatea Moneasa a fost destinația unui urs aflat în căutare de hrană, fiind înregistrate pagube materiale. Totul s-a întâmplat noaptea, după ce ursul a distrus o stupină din stațiune, aproape de o tabără școlară.

Tăierile masive de pădure

Potrivit glsa.ro, prin intermediul unei postări pe Facebook, se poate observa ursul în localitatea Moneasa. Întâmplarea a atras o serie de comentarii ale localnicilor, majoritatea spunând că există posibilitatea ca și alte exemplare să coboare în localitate și nu numai, deorece s-au făcut tăieri masive de pădure și animalele nu mai au nici casă și nici hrană.

Persoana a cărei stupină a fost distrusă speră să primească despăgubiri.

,, Sper să se rezolve problema. Eu am investit ceva bănuți în stupină și nu vreau să rămân păgubit de urs”, se plânge tânărul.

Oamenii sunt îngrijorați de soarta animalelelor, care de foame coboară în localități.

 ,, Bietul animal. Nu mai are casa lui. A ajuns să umble prin sat, speriat și hăituit. Să distrugă pentru hrană. Sincer mi-e milă de bietele animale. Omul le distruge locul și tot omul strigă URSU! Trist este că și oamenii și animalele sunt speriate. Și totuși… Nu este animal de companie. Nu mai există nici rezervații. Unde să nu- i deranjeze nimeni și  să trăiască în liniștea lor. Biată țară, biată lume, bietele animale… Biată mentalitate”, spune cu tristețe Anamaria Nicoleta.