Sari la conținut
Home » Sute de câini veniți din 14 țări au participat la un concurs de frumusețe canină la Sebeș. Valorează mii de euro, iar mulți dintre ei sunt campioni

Sute de câini veniți din 14 țări au participat la un concurs de frumusețe canină la Sebeș. Valorează mii de euro, iar mulți dintre ei sunt campioni

Sute de câini au venit din toată Europa, din 14 țări, pentru a participa la un concurs de frumusețe canină, intutulat Royal Crown Trophy, desfășurat la Sebeș, în Alba, la 1-2 octombrie, cu scopul de a câștiga titlul de cel mai frumos și deosebit exemplar.

Au participat aproximativ 400 de blănoși. Au defilat prin fața unei comisii de jurați, specializați pe fiecare rasă în parte, fiind vorba despre pot arbitrii internaționali veniți din Lituania, Germania, România, Serbia și Ucraina. Aceștia au evaluat încadrarea în standardele raselor, starea de sănătate, cât și prezența de spirit și atitudinea patrupezilor.

Câinii participanți au fost din 110 rase

Unii dintre patrupezii care au participat la defilare valorează mii de euro, însă nici întreținerea lor nu este ieftină, întrucât costă câteva sute  de euro pe lună de exemplar. Parcul Arini din Sebeș s-a transformat preț de două zile într-un peisaj plin de căței care mai de care mai aranjați, coafați și cu atitudine.

La sfârșitul fiecărei zile de eveniment s-a organizat concursul Best in Show unde publicul a avut ocazia să admire cei mai frumoși reprezentanți aparținând fiecărei rase concurând pentru titlul „Cel mai bun câine al expoziției”.

Patrupezii au fost de toate vârstele

Începând cu patrupezi de la 3 luni până la campioni de peste 10 ani, aflați în clasa veteran. Evenimentul este precizat în calendarul internațional al competițiilor canine. S-a desfășurat după regulamentul Asociației Chinologice Române și Federației Chinologice Internaționale.

De asemenea, a fost pus în desfășurare sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesei Maria a României, cu sprijinul Primăriei municipiului Sebeș prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” și cu susținerea Royal Canin România, potrivit radiostarsebes.ro.

Bella, ciobănescul german, care trebuie să fie pieptănată patru ore pe săptămână

Bella, un ciobănesc englez trebuie să aibă un toaletaj regulat, să fie pieptănată câte patru ore în fiecare săptămână.

Clara, stăpână Bella: „Bella este din rasa ciobănesc englez, are 16 luni. Are nevoie să fie pieptănată trei-patru ore în fiecare săptămână. Este foarte drăgălașă și leneșă.”

De asemenea, Iceland, un câine din rasa Chow-chow are mult succes și primește multă admirație în concursurile la care participă. A fost adus din Italia la doar șase luni și a reușit să cucerească multe inimi cu atitudinea sa de învingător.

Vasile Lupean, stăpânul lui Iceland: „Sunt foarte blânzi, foarte atașați de oameni depinde cum îi crești. Sunt foarte calmi, se poate juca oricine cu ei. Aducem mâncare din Italia.”

Hope, un Schnauzer pitic negru foarte simpatic și drăgălaș, a fost adus dintr-o canisă din Italia. În pofida faptului că are doar un an, are deja un palmares consistent, cu trei titluri de campion junior în Serbia, Macedonia de Nord și România.

Claudia Trifan, stăpână Hope: „Un astfel de exemplar are prețurile ridicate, diferă foarte mult de calitatea și din liniile de care ei se trag și undeva începe la 1.500 de euro și până la 3.000-3.500 de euro. E un câine foarte echilibrat, perfect docil, comunică chiar cu noi, știu să se facă înțeleși, știu să se impună.”

Royal Crown Trophy, un concurs de frumusețe canină desfășurat la Sebeș, la care au fost participanți din 14 țări și opt arbitrii internaționali. Criteriile de delimitare au fost temperament, anatomia, mișcarea câinelui în ring, relație câine-stăpân.

Sorin Șimuțiu, președintele Asociației Chinologice Alba: „Anul acesta avem participanți din 14 țări arbitraj de opt arbitri internaționali. Se pune cel mai mare accent pe anatomie, pe temperament, pe mișcare câinelui în ring, pe relația câine-stăpân.”