Sari la conținut
Home » Sussex Spaniel

Sussex Spaniel

  • de


Greutate: 16 – 20 kg
Inaltime: 33 – 38 cm
Origine: Anglia,

Istoric rasa Se numeste asa dupa numele regiunii Sussex din Anglia unde a fost dezvoltat. Dupa unii, provine din Clumber spaniel de care se deosebeste prin talia putin mai mica si prin felul de a latra. Este cunoscut ca rasa inca din secolul al XVIII-lea si a fost folosit la vanatoare pe marile mosii.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica spre medie, cu picioare scurte, mai mult lung decat inalt, musculos, a carui miscare caracteristica este o balansare pronuntata care nu se intalneste la nici un spaniel. Are un cap puternic, craniul lat si lung, cu o cuta pe frunte, botul patrat cu buzele atarnande, nasul rosu-inchis. Ochii sunt mari, caprui. Urechile sunt mari, forma lobata, lasate si acoperite cu par lung si usor ondulat. Coada este taiata la 12-18 cm si purtata drept si acoperita cu par. Blana are un par de lungime medie, neted sau usor ondulat, moale, lucios, mai scurt pe cap si mai des, bogat pe urechi, piept, picioare si coada. Are culoare auriu-stralucitor cu nuante de roscat.

Personalitate Este un caine inteligent, vioi, galagios chiar certaret, jucaus. Este ascultator si devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, sociabil si cu strainii. Nu are probleme cu alti caini si nici cu alte animale din gospodarie.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata si pieptanata regulat, iar daca este necesar parul imbatranit va fi inlaturat prin trimare. Se va indeparta parul crescut in exces intre pernutele de la picioare si din urechi.

Conditii de viata Este un caine care se adapteaza la conditiile oferite, in aer liber sau intr-un apartament cu conditia sa i se asigure miscarea fizica de care are nevoie zilnic. Ii plac plimbarile lungi, ii place sa zburde, sa alerge, sa inoate sau sa faca aport. Daca simte un miros interesant isi va urma instinctul de vanator. Are un nivel de activitate moderat. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Cu un dresaj consecvent, bland, se pot obtine rezultatele dorite destul de usor pentru ca invata cu usurinta. Trebuie invatat sa latre mai putin cand sunt anuntati musafirii.

Utilitate Este un vanator innascut dar si un afectuos companion.