De 444 Vizualizari

Surprinzător! Pisicile au înțeles sensul vieții: Truda lor e joaca, legea lor e tihna

pisicile

Surprinzător! Pisicile au înțeles sensul vieții: Truda lor e joaca, legea lor e tihna

”Pisicile au înțeles, cu mult înaintea noastră, sensul vieții. Truda lor e joaca, legea lor e tihna. Pisica nu îngăduie să fie tratată imoral. Poți s-o chinui fizic, fiindcă e firavă, dar se va lupta cu tine până la ultima suflare. Te va scuipa, te va zgâria și se va lupta cu tine parte în parte, cât e ea de mică. O neglijezi? Își face nevoile în papucii tăi. Tragi de ea când n-are chef de tine? Te zgârie. O ignori? Miorlăie, dărâmă ceva sau poate chiar să te și muște.

Pisica nu îngăduie să fie tratată ca mijloc, ea cere instinctiv să fie ea însăși scopul oricărei acțiuni ce o implică. Pisica nu-i nici criminal, nici martir. E o creatură în care s-a desăvârșit un sine întreg. E o ființă ce nu se lasă abuzată, subjugată, constrânsă și care la rândul ei, fiind specială, nu abuzează, nu subjugă, nu constrânge. N-au decât să laude unii sau alții delfinii.

Pisica e singurul animal în care pot spune că întrezăresc o urmă de voință liberă. Ea știe foarte bine că poate trăi singură, stă cu tine pentru că vrea.”

(Catalin Marin)

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X