De 1721 Vizualizari

Super-peste, posibil efect al accidentului de la Fukushima

Un japonez a capturat un super-peste, informeaza publicatia britanica Daily Mail. Acesta masoara aproape 2 metri si a fost prins de Hirasaka Hiroshi, un pescar cunoscut pentru capturile sale neobisnuite, in zona insulei Hokkaido.

peste1

Captura i-a ingrijorat pe pescarii japonezi, care se tem ca populaţiile de pesti au fost afectate iremediabil de accidentul nuclear de la Fukushima, din 2011.

„Nu am mai vazut un peste atat de mare”, a comentat un internaut pe Twitter. „Ce creatura e asta?”, a scris alt utilizator.

Pescarii spun, insa, ca e vorba de un lup de mare, specie ale carei dimensiuni nu depasesc, in mod normal, 1.2 metri.

O evaluare publicata de compania de electricitate japoneza Tokyo Electric Power la scurt timp dupa incidentul de la Fukushima a aratat ca emisiile radioactive de la centrala avariata ar fi fost echivalente cu o sesime din cele care au rezultat in urma accidentului de la Cernobil, din 1986.

Potrivit unei anchete a postului public NHK, 95% dintre japonezi se declara anxiosi din cauza situatiei de la centrala avariata Fukushima Daiichi, iar 80% sunt de parere ca este necesar ca rolul energiei nucleare sa fie redus.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X