Sari la conținut
Home » Sunteți iubitori de animale? Hai la Salonul Felin Internațional SofistiCAT!

Sunteți iubitori de animale? Hai la Salonul Felin Internațional SofistiCAT!

De ce zgârie pisica oglinda?

Sunteți iubitori de animale? În perioada 21-22 octombrie, la Sala Palatului din București, se va desfășura „Salonul Felin Internaţional SofistiCAT”, cea mai importantă întâlnire a pisicilor din România și sud-estul Europei.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Felină SofistiCAT, Federaţia Naţională Felinologică din România (FNFR) sub egida FIFe (Federația Internațională Feline) și TICA (The International Cat Association).

Sunteți iubitori de animale?

La acest eveniment, vor fi prezente peste 250 de pisici. Care se vor lupta pentru titlul de „Miss”. Fiind evaluate de zece arbitri internaționali.

Printre rasele de elită care vor participa se numără Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Devon Rex, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Persană, Ragdoll, Singapura, Sphinx, Don Sphinx și Peterbald.

Federația Felină Internațională, împarte rasele de pisici în 4 categorii. Adăugând rasele preliminar recunoscute, rasele nerecunoscute și pisicile de casă.

Pisicile de casă vor participa la un concurs într-o categorie special creată pentru ele, iar la eveniment vor fi disponibile și pisici pentru adopții, așteptându-și familiile iubitoare.

Concursurile pentru ,,Miss” la pisici, cunoscute și ca expoziții sau saloane feline, au o serie de scopuri și beneficii. Sunt semănătoare concursurilor de frumusețe pentru oameni. Precum concursurile de Miss Univers sau Miss World

Accesul la „Salonul Felin Internaţional SofistiCAT” este gratuit pentru copiii sub 7 ani

Accesul la „Salonul Felin Internaţional SofistiCAT” este gratuit pentru copiii sub 7 ani. Dar pentru elevi, pensionari și studenți, biletul costă 8 lei, iar pentru adulți, 15 lei.

De asemenea, la acest eveniment, se va desfășura și un proiect numit „case pentru pisici”. Acest proiect propus primăriei sectorului 6 urmărește achiziționarea sau construirea de adăposturi pentru hrănirea. Și adăpostirea pisicilor pe timp de iarnă.

Aceste adăposturi vor fi amplasate cu acordul asociațiilor de proprietari în locurile unde există comunități de pisici.

Proiectul poate primi finanțare din partea primăriei sectorului 6, însă pentru a se califica, trebuie să obțină suficiente voturi din partea locuitorilor sectorului, potrivit click.ro.